Kvinnor våldtogs på känd klubb

NYHETER

Ägaren – en av de misstänkta

Tre personer med anknytning till en nattklubb på Kungsportsavenyn har häktats. De är misstänkta för två våldtäkter som ägt rum på klubben.

Ägaren till en känd nattklubb i centrala Göteborg och två personer med anknytning till krogen häktades i lördags. De misstänks för en gruppvåldtäkt som ska ha ägt rum på klubben på annandagen.

Den 21 oktober förra året anmälde en kvinna att hon våldtagits på en nattklubb i centrala Göteborg. Två månader senare, på annandagen, anmälde ytterligare en kvinna att hon våldtagits av flera män på samma krog.

Sent på annandagskvällen togs den 56-årige ägaren till nattklubben in för förhör. Han anhölls strax efter midnatt den 27 december. Dagen därpå greps ytterligare två misstänkta gärningsmän, 30 och 27 år gamla.

Grov våldtäkt

De tre männen häktades i lördags. Samtliga är på sannolika skäl misstänkta för våldtäkten på annandagen.

Rubriceringen är grov våldtäkt alternativt våldtäkt.

– Det vi kan säga är att en av de häktade är ägaren och de två andra har viss knytning till nattklubben, säger Thomas Tengskog, kriminalkommissarie vid polisens utredningsrotel.

En av de tre häktade, den 30-årige mannen, misstänks även ligga bakom den första våldtäkten som inträffade på nattklubben i oktober.

– Vi kan inte gå in på några närmare detaljer ännu på grund av förundersökningssekretess, säger Thomas Tengskog.

De tre misstänkta nekar till anklagelserna.

– Min klient förnekar gärningen och vill inte yttra sig i övrigt, säger 56-åringens advokat Fredrik Ungerfält.

Kände han till våldtäkten på nattklubben i oktober?

– Han har ingen kännedom om den, säger Fredrik Unger­fält.

Karolina Vikingsson (.se)