Våldtäkten fortsatte efter att kvinnan spytt

NYHETER

Kvinnans advokat överklagar
domen mot Stureplansprofilerna

Efter att kvinnan kräkts i toaletten bar Stureplansprofilerna tillbaka henne till sängen – och fortsatte våldtäkten.

Det menar kvinnans advokat i ett överklagande.

Överklagan lämnades in i går.

Advokat Elisabeth Massi Fritz, som är ombud för den unga kvinna som säger sig ha blivit våldtagen efter en utekväll på Patricia i augusti, kräver att den nedlagda förundersökningen mot de båda Stureplansprofilerna tas upp på nytt.

– Min klient har genomgått ett trauma och går fortfarande hos kurator. Hon har hittills mått för dåligt för ett överklagande. Men nu känner hon sig mogen, säger Massi Fritz.

Svårt skadad

Fritz menar i sitt överklagande att kvinnan blev mycket skadad även fysiskt av våldtäkten. Hon blödde ur ändtarmen och hade så svåra smärtor att hon fick sövas vid den gynekologiska undersökningen.

Att männen skadade henne under samlaget ska de själva varit medvetna om enligt Fritz.

I ett sms som en av Stureplansprofilerna skickade till den andre dagen efter stod det: ”körde du fult i går eller?”.

Hjälplöst tillstånd

Den unga kvinnan säger sig ha varit i ett hjälplöst tillstånd under kvällen. När hon mådde så illa att hon fick kräkas i 26-åringens toalett kom de båda männen och bar tillbaka henne till sängen enligt överklagandet.

– Allt vi tar upp är starka skäl och vi anser att hon definitivt befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd och att de två männen på olika sätt begått övergrepp mot henne, säger Massi Fritz.