Lurade män på miljonbelopp

NYHETER

Emma, 22, påstod att hon var dödssjuk

Foto: Emma Golightly misstänks ha svindlat män på jättebelopp.

En kvinna från Storbritannien har åkt fast efter att ha lurat kärlekskranka män på stora summor pengar.

Totalt fick kvinnan ihop cirka 3,5 miljoner kronor från männens kreditkort.

Nu har hon dömts till två års fängelse, men själv hävdar kvinnan att hon är schizofren.

22-åriga Emma Golightly använde sig av fyra olika identiteter och under två år lyckades hon lura ett stort antal män på pengar.

Hon sade sig vara en rik affärskvinna som led av obotlig sjukdom. På det viset lyckades Golightly lura till sig stora summor pengar av männens besparingar, enligt tidningen Guardian.

På kvinnans önskelista fanns lyxbilar som kostade upp till en miljon kronor, skor för 10 000 kronor och ett hus för cirka sju miljoner kronor, enligt rätten i Newcastle.

När hon var klar med sitt offer, lurades mannen att tro att Golightly hade dött i cancer. Men i själva verket var hon frisk och hade bara gått vidare till nästa offer.

Snabbt bröllop

Golightly var så pass övertygande att ett av hennes offer lurades till att gifta sig med henne. Men hon nöjde sig inte med det, utan hade planer på ett storslaget bröllop med ytterligare en man. Men bröllopet gick i stöpet, eftersom hon hade glömt att kontakta en vigselförrättare. I stället fick en av gästerna välsigna paret.

– Det var ett väldigt snabbt bröllop och andra tyckte att det hände för snabbt. Hon kallade sig Chelsea Taylor och sade sig lida av en dödlig cancerform. Det hon gjorde mot honom var verkligen vidrigt, säger en vän till offret.

Allvarligt svek

Till sist avslöjades Golightly av sitt sista offer som fattade misstankar mot henne. Hon har nu dömts till två års fängelse för sina brott.

– Under en lång tid har du lärt känna ett stort antal män och lurat i dem att du var rik, dödssjuk och behövde en make. Det här är allvarliga svek och det är stora summor pengar inblandade, sade domaren David Wood till henne i rätten enligt tidningen Guardian.

Själv hävdar Golightly att hon lider av schizofreni och har flera olika personligheter.

– Hon har en svår och obehaglig personlighetsklyvning som kommer att ta lång tid att behandla, sade hennes advokat Peter Schofield.

Susanna Vidlund