Nyheter

Anna Sjödin dömd till böter

NYHETER

Silbersky: ”Hon kommer att överklaga”

SSU-ordföranden Anna Sjödin.
SSU-ordföranden Anna Sjödin.

I dag föll domen mot SSU-ordföranden Anna Sjödin. Hon dömdes till 120 dagsböter för inblandningen i krogbråket på Crazy Horse i januari.

Hon ska också betala 5 500 kronor i skadestånd till krogvakten Babak Jamei.

Men hon har inga planer på att avgå, enligt Mattias Vepsä i SSU:s förbundsstyrelse.

Stockholms tingsrätt meddelade i dag domen mot Anna Sjödin, 30. Hon dömdes till 120 dagsböter à 300 kronor för förolämpning, egenmäktigt förfarande, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Trots detta har hon inga planer på att avgå som SSU:s ordförande. SSU:s förbundsekreterare Mattias Vepsä säger till SVT att "Anna Sjödin har inga planer på att avgå. Hon vill inte prata med media i dag, men hon är besviken, bestört och ledsen”.

Anna Sjödin ska också betala 5 500 kronor i skadestånd till krogvakten Babak Jamei. Han får 500 kronor för sveda och värk på grund av det våld han utsattes för. Återstoden av beloppet – 5 000 kronor – är ersättning för kränkning av hans personliga integritet när han kallades "svartskalle". Enligt tingsrätten var kränkningen allvarlig och av rasistisk karaktär.

Hennes advokat Leif Silbersky är upprörd över domen.

– Om hon ska fällas för brott som är så allvarliga, då borde hon ha fått ett hårdare straff. Villkorlig dom eller en månads fängelse. Under mina 40 år inom juridken har jag aldrig varit med om något liknande, säger han till aftonbladet.se.

Försvararen kritisk

Under kvällen kommer Leif Silbersky träffa Anna Sjödin och råda henne att överklaga domen.

- Jag utgår från att hon kommer att överklaga. Det måste gå att vinna även mot en ordningsvakt. Visserligen krävs prövningstillstånd, men det utgår jag från att hon kommer att få, säger han.

Även Sjödins väninna dömd

Även Sjödins väninna dömdes i dag. Hon var också åtalad för händelserna under krognatten och dömdes mot sitt nekande för ringa misshandel och våldsamt motstånd till dagsböter.

Tidigare artiklar:

Susanna Vidlund, Karin Lindblom, Jörgen Källström

ANNONS

Vad betalar du i el varje månad? Jämför priser här!

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter