Kvinna föll tio meter

NYHETER

Halkade på promenaden

1 av 2 | Foto: SLOGS MEDVETSLÖS Kvinnan slog i bergssidan och flöt medvetslös i vattnet när hennes man simmade ut och räddade henne.

Kvinnan halkade och högg tag i sin make.

Men hon rasade handlöst ner för stupet med makens jacka i händerna.

- Hon föll 10 meter och studsade mot bergväggen, säger Torsten Persson vid Helsingborgspolisen.

Trots fallhöjden överlevde kvinnan olyckan nära fyren vid Kullaberg.

Området kallas Åkersberget och är ett välbesökt turistmål, känt för sin utsikt och för stupet som runt udden leder rakt ner i havet. Åkersberget är också ett populärt tillhåll bland klättrare.

Där, längst bergskammen, promenerade den 40-åriga kvinnan tillsammans med sin man.

Fick hjälp av klättrare

Plötsligt halkade hon och högg tag i makens jacka. Men kvinnans tyngd gjorde att jackan gled av mannen och hon föll ner för stupet. Hon slog i bergssidan och landade i vattnet.

Mannen skrek då på hjälp, larmade SOS, och tog sig ner till vattnet där hans fru låg och flöt medvetslös. Han simmade ut och lyckades få med sig hustrun in till land. Två klättrare som hade hört mannens rop hjälpte honom att dra upp henne.

Skallskador

Med hjälp av en specialbår togs hon sedan upp till en ambulans som förde henne till Helsingborgs lasarett. Där vårdades hon i går för skallskador och fraktur på en arm. I natt var läget fortfarande ovisst men stabilt, enligt en läkare på akuten. Kvinnan hade inte återfått medvetandet.

Paret kom från Stockholm.

Anders Munck