”Det är obehagligt att han går lös”

NYHETER

Emma Cajander, 21, går aldrig ensam i stan på kvällarna

Nu har cykelmannen för första gången fullbordat en våldtäkt på en ung kvinna i Västerås.

– Är det sant? Det känns inte alls bra. Det är obehagligt att han går lös där ute, säger Emma Cajander, 21, som bor bredvid den park där flera av överfallen inträffat.

Foto: Emma Cajander, här tillsammans med sin syster Elin, blir bestört när aftonbladet.se ger henne beskedet att Cykelmannen i Västerås slagit till igen – den här gången med en fullbordad våldtäkt.

Sedan den 19 augusti har 15 unga kvinnor i Västerås överfallits av cykelmannen. De 14 första rubriceras som sexuellt ofredande eller våldtäktsförsök. Men i natt fullbordade han en våldtäkt på en kvinna i 20-årsåldern.

- Det har känts obehagligt ända sedan det startade, speciellt som det är en så liten stad. Jag hade aldrig trott att han kunde gå lös så här länge. Och att han lyckats fullborda en våldtäkt känns extra obehagligt, säger Emma Cajander, 21, som bor alldeles vid Rudebecksparken där flera av överfallen inträffat. Nattens våldtäkt skedde dock i Vasaparken.

Emma Cajander och hennes kompisar går aldrig hem ensamma på kvällarna längre.

- Man har hört att det ska vara mer poliser ute, men jag tycker inte att jag märker någon skillnad. Jag tycker att det är konstigt att de inte fått fast honom ännu. Det är som sagt en liten stad, säger Emma Cajander.

Karin Thurfjell