Tre häktade för våldtäkt

NYHETER

Misstänkts ha våldtagit 15-åring flicka

De tre män som misstänks för att ha våldtagit en 15-årig flicka i Skäggetorp häktades på tisdagen, på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt.

Männen är födda 1985, 1986 och 1987. Mannen som är född 1986 häktades också för ytterligare en våldtäkt som ska ha ägt rum vid samma tillfälle. Det gäller våldtäkt på en minderårig flicka, ett brott som kammaråklagare Marianne Staaf betecknar som våldtäkt mot barn. Under utredningen har det framkommit att mannen vid ett tidigare tillfälle ska ha våldtagit den minderåriga flickan. I detta fallet fann rätten att åklagarens bevisning inte räckte till för en häktning, skriver Corren.se.

Marianne Staaf finner det inte otroligt att hon i ett senare skede kan komma att väcka åtal också för den misstänkta våldtäkten.

Har gjort medgivanden

Händelsen när övergreppen ska ägt rum inträffade förra onsdagen i en lägenhet i Skäggetorp. Männen förnekar brott men har, enligt kammaråklagare Marianne Staaf, under förhör gjort vissa medgivande. Straffet för grov våldtäkt är lägst fyra och högst tio års fängelse. Samma straffskala gäller för våldtäkt mot barn. Åtal ska vara väckt senast den 4 september och de tre männen har också möjlighet att överklaga tingsrättens häktningsbeslut till hovrätten.