Bostadspriserna fortsätter öka

NYHETER

I Norrköping stiger priset snabbare än rikssnittet

Priserna fortsätter upp för villor, bostadsrätter och fritidshus, visar Mäklarstatistik för juli.

En stark svensk ekonomi, bättre ställt för hushållen samt för litet utbud av hus och bostadsrätter ligger bakom.

Priserna på bostadsrätter har ökat med 23 procent för riket som helhet det senaste året medan villpriserna har stigit med 9 procent.

I Norrköping har priset på bostadsrätter under den senaste tolvmånadersperioden ökat med 25 procent, två procent mer än rikssnittet.

En bostadsrätt i Norrköping kostar 6 739 kronor per kvadratmeter och snittpriset för en bostadsrätt ligger på 409 000 kronor.

När det gäller villapriserna i Norrköping så är uppgången väsentligt mindre och under den senaste tolvmånadersperioden har priserna ökat med sex procent, visar ny statistik från Mäklarstatistik.

En villa i Norrköping kostar i snitt 1 772 000 kronor.

Samtidigt har priserna på fritidshus gått upp med 13 procent de tolv senaste månaderna. Ingenting tyder i dagsläget på att priserna har nått toppen om man ska tro företrädare för branschen.

- Vi har sagt hela våren att priserna fortsätter upp efter beskeden om sänkt fastighets- och förmögenhetsskatt. Och i den högkonjunktur vi befinner oss fortsätter priserna upp under hösten, inte minst på villasidan, säger Per Johnler, vd för Fastighetsbyrån, till e24.se.