Nyheter

Pias pojkvän var hivman

Av: 

Mia-Li Hallengren

NYHETER

”Jag förstår inte hur han kunde göra så mot mig”

Tidsfråga – Han får göra precis som han vill så länge inte tjejerna polisanmäler honom. Det är bara en tidsfråga innan någon annan blir smittad, säger Pia.
Tidsfråga – Han får göra precis som han vill så länge inte tjejerna polisanmäler honom. Det är bara en tidsfråga innan någon annan blir smittad, säger Pia.

Pias pojkvän svek henne och hade sex med andra kvinnor. Han använde inte kondom och blev hivsmittad.

Trots det fortsatte han att tvinga sig till sex med sin flickvän. I kvällens Insider på Tv3 berättar Pia med egna ord om terrorn.

– Jag vill inte ha hiv. Jag förstår inte hur han kunde göra så här mot mig, säger kvinnan i kvällens Insider innan hon ska in för att hivtesta sig på ett sjukhus.

Kvinnan, som i programmet kallas Pia, berättar hur hennes pojkvän blivit hivsmittad i sitt hemland men inte fick besked förrän han kom till Sverige. Trots det fortsatte han att ha sex med henne och andra kvinnor.

Kontaktade Smittskyddsenheten

När Pia fick reda på att han hade hiv och dessutom hade sex med andra kvinnor kontaktade hon Smittskyddsenheten. Men det enda de kunde erbjuda mannen var ett kuratorsamtal.

Under hösten 2007 tvingade sig mannen till oskyddat sex med Pia vid flera tillfällen. I oktober polisanmälde hon mannen som nu sitter häktad misstänkt för grov våldtäkt, grov kvinnofridskränkning och försök till grov misshandel.

”Tidsfråga innan någon blir smittad”

Pia blev aldrig själv smittad men hennes ex-pojkvän fortsätter att ha sex med andra kvinnor utan att berätta att han har hiv.

– Han får göra precis som han vill så länge inte tjejerna polisanmäler honom. Det är bara en tidsfråga innan någon annan blir smittad, säger Pia.

ANNONS

SISTA CHANSEN: Upp till 25 % på solskydd för alla hudtyper hos MEDS

Extern länk från MEDS

Beställ här

Publisert: