Julbord – med knorr

Foto: Kontiki har valt exotiska smaker till sitt julbord. Onsdag, torsdag och fredag serveras After work-julbordet, som är en miniversion av krogens vanliga julbord.
NYHETER

Är du trött på att all julmat smakar likadant? Eller på att chefen inte öppnar plånboken och bjuder flott?

På Kontiki får julmaten exotiska kryddor – och serveras även i afterworkformat.

Johan Schmeling och Ivan Larsson på Kontiki fick en idé. En afterwork med julbord i miniversion, som ett komplement till det stora julbord de serverar övriga dagar.

– Ingen av oss har jobbat på ett företag där det bjuds på julbord. Vi ville göra något för alla dem som vill äta julmat, men kanske inte har råd att betala vad det brukar kosta, säger Johan Schmeling.

Den traditionella julmaten har dessutom fått exotiska kryddor.

– Det är som ett traditionellt julbord fast med vår lilla knorr.

Bland annat har julskinkan blivit kokosgriljerad och Janson, han finns där – men har fått namnet ”Janson på semester”. På sin charter badar han i kokosmjölk.

– Han ligger under sköna parasoll, chillar och väntar på att bli uppäten, säger Johan Schmeling.

Här hittar du alternativa julbord

(.se)