Knarksmugglare kan använda din brevlåda

NYHETER

Ett tjugotal fall har upptäckts i Mölndal och Härryda

Din brevlåda kan vara kapad.

Nu varnar Mölndalspolisen för att oskyldiga människors brevlådor utnyttjas i syfte att importera anabola steroider från Tjeckien.

Foto: Smugglarna beställer knark eller anabola steroider i någon annans namn och sedan hämtar de paketet innan ägaren hämtar sin post.

Nyligen kom en ökänd avi till en villaägare i centrala Mölndal. Paketet på posten visade sig innehålla ett större antal anabola steroider i tablettform från Tjeckien.

– Bedragarna går in på internet och beställer till en adress vars brevlåda de kollat in. Sedan går de dit och vittjar den innan ägaren hämtar sin post, säger Bertil Jakdal, tillförordnad spaningschef på Mölndalspolisen.

Plockar ur brevlådan

Polisen misstänker att fler hushåll kan ha drabbats. Bara i Mölndal och Härryda har ett tjugotal fall, liknande det med steroiderna, upptäckts.

– Det rör sig ofta om bensin- eller kreditkort som man beställer i någon annans namn och som man sedan plockar ur brevlådan. Ofta har man upp till 10 000 kronor i kredit på de där korten, säger Bertil Jakdal.

Brevlådebedrägerierna har blivit vanligare, menar Bertil Jakdal. Eftersom det ofta dröjer innan den som blivit lurad märker något, får bedragaren ett försprång.

– Det här ett problem som går i vågor. Det är alldeles för lätt att komma över någon annans identitet i och med internet, säger Bertil Jakdal.

Emma Johannisson