Skottdrama i Sundsvall

avSusanna Vidlund, Mikael Stengård, Robert Triches, Tobias Österberg

NYHETER

Stort polispådrag efter beväpnad man

Foto: LÄSARBILD
stor polisinsats Polisen ska ha avfyrat skott mot en beväpnad man på Alnö.

Ett skottdrama pågick under fredagen på Alnö i Sundsvall.

Polisen avlossade två varningsskott mot en beväpnad man som tidigare under dagen tagit en annan man som gisslan och förde bort honom i en bil.

Mannen greps odramatiskt vid 17:30-tiden.

Enligt polisen skedde gripandet efter ett massivt polispådrag med helikopter, plan från kustbevakningen, båt från kustbevakningen och delar av länsinsatsstyrkan.

– I samband med gripandet beslagtog vi även ett gevär, säger Åsa Grip, presstalesman vid polisen i Sundsvall.

Den gripne mannen är i 40-årsåldern och misstänks för människorov och försökt till grovt rån.

Alnön hölls strängt bevakad under dagen, och alla fordon som körde över den enda bron till och från fastlandet kontrollerades noga av polisen.

Båtaffär

Vid 10.30-tiden på fredagen tog den beväpnade mannen en annan man som gisslan och tvingade in honom i en bil. Anledningen är enligt polisen troligen att en privataffär mellan de två privatpersonerna gått snett.

Enligt uppgifter till Dagbladet ska skottdramat ha börjat med en båtaffär. En man begav sig till en plats nära Stornäset där han mötte en man som han skulle köpa en båt av. Där tvingades han sedan in i bilen.

Gisslan lyckades via en bekant larma polisen. Gärningsmannen släppte gisslan en stund senare och körde vidare med bilen.

Oskadad

– Han var skärrad men hade inga fysiska skador, säger Åsa Grip till Sundsvalls tidning.

När en polispatrull tog upp jakten övergav gärningsmannen bilen och flydde till fots in i en skog mitt på Alnö. Trots att polisen sköt varningsskott valde mannen att inte stanna.