Nyheter

Ögonvittnena berättar

NYHETER

Efter de indiska truppernas stormning av lyxhotellet Taj Mahal berättar allt fler av gästerna om sina upplevelser.

Amerikanskan Marilyn Ernsteen, som bodde på hotellet med sin make Joseph, säger att hon först trodde att skotten var fyrverkerier när hotellpersonalen plötsligt uppmanade gästerna att låsa in sig på rummen och släcka lamporna.

– Jag visste inte vad som hände. Jag var skräckslagen, säger hon till AFP.

Efter en stund lyckades de båda amerikanerna fly. De berättar hur de tog sina pass, flydde genom en rökfylld korridor och tog sig ut via en brandtrappa.

Träffades av kula

Britterna David Cocker och Katie Anstee satt i hotellets restaurang när de plötsligt hörde skott. De sprang mot utgången, men Katie Anstee träffades av en kula som splittrade hennes höftben och gick ut genom låret.

– När jag vände mig om släpade hon sig ut genom dörren för hon inte kunde gå, berättar David Cocker.

En annan kvinna berättar hur hon i flera timmar låg tillsammans med 25 andra skräckslagna gäster på golvet i ett av hotellrummen.

”Vi hörde skottlossningen”

– Vi hörde hur militären tog sig fram genom hotellet. Vi hörde skottlossningen och explosionerna. Till slut krossade brandkåren fönstren och vi klättrade ut på deras stegar, berättar hon.

– Det var utan tvekan det värsta jag någonsin upplevt. Det var sex väldigt, väldigt plågsamma timmar.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Nederländerna–Ukraina i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter