Kris med klapparna?

Publicerad:
Uppdaterad:

- här är tomtens bästa sista-minuten tips

1 av 3 | Foto: Sara Ringström, Thor Nielsen, Tommy Durath, Jessica Cow

Julmaten inhandlad, huset dekorerat och de flesta julklapparna fixade. Och så var det bara de där sista klapparna då… Slipp panik i sista minuten-julhandeln med tomtens bästa julklappstips för dig som nästan hann med allt – ge bort en prenumeration.

Har du inte ens en bra idé till julklapp, kan tomten komma på råd. Tänk efter vad personen gillar allra mest, och Googla efter intressanta tidningar eller fina magasin i ämnet. Säkert finns det något som passar. Boka en prenumeration på internet och slå in ett egenhändigt målat kort. Fina prenumerationer kan du ofta välja att ta på tre månader, ett halvår eller ett år. Här är tips till hela familjen:

Till en mamma som gillar att träna finns innehållsrika tidningen ”Må Bra”. Där finns träningstips, medicinreportage med mera. Tre nummer kostar 112 kronor, 12 nummer 400 kronor.

Underhållning, klurigheter och design

Ge brorsan lite underhållning. Grabbtidningarna” Café” och ”King” skriver om mode, prylar och allt annat han vill läsa om. ”Café” kostar 149 kronor för sex nummer, ”King” kostar 198 kronor för sex nummer.

Någon i familjen som älskar att lösa korsord? Bästa klappen måste vara en prenumeration på en korsords- eller sodokutidning. Tidningen ”Mästarkryss” finns för de riktigt skickliga. Ge mormor en riktig utmaning. Tre nummer kostar 99 kronor, sex nummer 189 kronor.

Till din hippa storstadskusin – testa en prenumeration på tidningen ”disajn” så får han eller hon koll på att de senaste trenderna inom formgivning, inredning och konst. Magasinet ser dessutom chict ut på soffbordet. Tre nummer kostar 99 kronor och 8 nummer 399 kronor.

Hästmagasinet ”Equipage” till den hästintresserade kostar 99 kronor för tre nummer eller 349 kronor för åtta nummer.

För lillasyster finns hästtidningen ”Min Häst”, fyra nummer för 99 kronor, 12 nummer för 299 kronor eller 24 nummer för 579 kronor. Lillebror kanske hellre vill ha klassiska ”Kalle Anka & Co” för samma pris?

Personliga kort

En prenumeration blir inte så kul att lägga under granen. Men måla själv ett fint kort att slå in, så blir paketet lite kul att öppna som de andra klapparna. Vackrast är att själv måla ett fint motiv, men är konstnärstalangen begränsad så löser det sig ändå. Köp några vackra bokmärken och en tub glitter i en hobbyaffär – matcha ihop färgerna och din klapp kommer att bli den vackraste och mest personliga under granen.

Minimedia
Lina Thorén

Publicerad: