Aftonbladet.se lanserar 20 lokalsajter

Håll koll på nyhetsflödet i din hemstad på våra nya lokalsajter.
Håll koll på nyhetsflödet i din hemstad på våra nya lokalsajter.

Nu startar aftonbladet.se 20 lokalsajter i samarbete med söktjänsten Sesam.

—"Koll på" är ett helt nytt sätt att ge våra läsare service och nyheter, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör för Aftonbladet.se.

För ett år sedan startade Aftonbladet 12 olika lokalsajter. Nu får ytterligare åtta orter en egen sajt.

– Samtidigt förändras innehållet på sajterna. Vi vill förbättra servicen och ge våra läsare en bättre möjlighet att hitta nyheter från alla tänkbara lokala nyhetsförmedlare, säger Kalle Jungkvist.

Genom söktjänsten Sesam får läsarna överblick över alla viktiga artiklar som skrivs om respektive stad. Har exempelvis Färjestad spelat hockey borta mot Brynäs erbjuds Karlstadsborna också artiklar från lokalpressen i Gävle och vad de stora tidningarna i landet skriver.

– Vi är mycket stolta över samarbetet med Aftonbladet.se Tillsammans har vi skapat lokala startsidor som samlar nyheter, bilder, videoklipp och annat kul och nyttigt innehåll från ett flertal källor, säger Göran Eklöf, VD på sesam.se.

Samlingssida

”Koll på” ser inte ut som en vanlig Aftonbladet-sajt. Den fungerar som en samlings- och startsida för orten. Klickar du på en rubrik länkas du vidare till den journalistiska ursprungskällan.

– Vi hoppas att det här på ett roligt sätt ska ge våra läsare en rad olika vinklar på viktiga nyheter, säger Kalle Jungkvist. Och Frans Storm, marknadschef på Blocket, menar att det finns så många lokala annonser på Blocket att det är perfekt att få en ny lokal sajt att visa upp dem på.

På lokalsajterna finns också service från en rad olika samarbetspartner. Bland annat:

• Lokalannonser från Blocket och Byt Bil

• Familjeannonser från Family.se

• Lokal datingtjänst från Mötesplatsen.se

• Vimmelbilder från Efterfesten.se

• Lokala bloggar genom Bloggportalen.se

• Lokalvädret från aftonbladet.se

• Snabblänkar till kommunal service via Hitta.se

Och i Stockholm naturligtvis nöjes- och krogtips från Allt om Stockholm.

Aftonbladet.se

Publisert: