Nyheter

Bildt välkomnar Clinton

NYHETER

Ser fram emot att få arbeta tillsammans med henne

Sveriges utrikesminister Carl Bildt välkomnar på sin blogg Hillary Clinton till posten som tillträdande utrikesminister och skriver att han ser fram mot att få arbeta tillsammans med henne.

– Det är ett starkt team som kombinerar förändring med kontinuitet, säger Carl Bildt till TT.

Carl Bildt är nöjd med valet av Hillary Clinton.

Foto: Foto: AP

Nästa år kommer Sverige att sträva efter ett än starkare samarbete med USA ”och jag är övertygad om att vi i det arbetet kommer att ha en lika engagerad som kompetent partner i Hillary Clinton”, skriver Bildt.

Han välkomnar också utnämningen av general James Jones till säkerhetsrådgivare i Vita Huset och beslutet att bibehålla Robert Gates som försvarsminister. Enligt Bildt visar det på en inriktning för ”stabilitet och tillförlitlighet i den amerikanska utrikes- och säkerhetspolitiken”.

– Det är ett starkt team som kombinerar förändring med kontinuitet, kommenterar Carl Bildt utnämningarna av Hillary Clinton, Robert Gates och James Jones.

"Bådar gott"

De tre beskrivs av Bildt som ”mycket kompetenta och erfarna personer”. De är dessutom kända för att vara bra på att samarbeta, vilket Bildt tycker bådar gott inför Sveriges och Tjeckiens ordförandeskap i EU nästa år.

– Nästan alla de stora frågeställningarna vi har på den internationella agendan kräver en förstärkt samverkan mellan Europa och USA, säger Bildt till TT.

Att jämföra samarbetsmöjligheterna med den tillträdande regeringen och den avgående är svårt enligt Bildt.

– Den avgående kom ju, framför allt under den första delen, att präglas av 11 september och det som inträffade därefter. Nu är vi inne i en annan fas där relationerna har förbättrats och där vi hoppas kunna bygga på det.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter