Hunden anföll – på skolgård

avMattias Magnusson

Lärarna räddade livet på Ibrahim, 6

1 av 2
Hunden tog ett rejält grepp om Ibrahims huvud.

GÖTEBORG. Hunden rusade in på gården när förskolebarnen lekte.

Den bet tag i huvudet på Ibrahim, 6, och vägrade släppa.

Endast personalens snabba ingripande räddade hans liv.

Precis som vanligt var barnen på förskolan i Västra Frölunda i Göteborg ute och lekte på den lilla gården vid lunchtid i förrgår.

Då hände det.

Hunden kom plötsligt inrusande och barnen flydde i panik. Men den hann sätta sina käftar i Ibrahim Baalbak, 6.

Biten om och om igen

Inför ögonen på sina förskolekamrater blev Ibrahim biten om och om igen. En fritidspedagog tog tag i Ibrahim och försökte med sparkar och slag få hunden att släppa.

Det var lönlöst.

– Men barnens andra lärare hade sinnesnärvaro nog att gå in och hämta en stol. Sedan slog hon det värsta hon kunde på hunden, och då släppte den, säger Elisabeth Sjöström, rektor på Ängåsskolan.

Innan hunden hann kvickna till fick de in Ibrahim och sig själva och ringde 112. Ibrahim fördes till sjukhus i ambulans.

– Min fru ringde när jag var på väg till jobbet. Hon bara skrek rakt ut, ”skynda dig, vår son är på sjukhuset”. Jag hämtade henne och körde så fort jag kunde, säger Ibrahims pappa Khalil Baalbak.

”En chock”

Sedan dess har de vakat vid Ibrahims sida.

– När jag såg honom... det var nära att jag svimmade. Det var en chock, vi trodde att han bara hade blivit biten i axeln eller armen, säger Khalil Baalbak.

Ibrahims högra öga är sytt och igensvullet, han har ett långt jack på huvudet men också ett stort sår på ryggen. När Ibrahim försöker öppna ögat rinner det blod.

Men han kommer att klara synen, och får troligtvis inga fysiska men.

– Först var jag chockad och arg. Men när jag ser honom nu är jag glad över att det inte gick värre. Hade inte personalen funnits där hade mitt barn dött. De är hjältar, säger Khalil Baalbak.

Hunden ska avlivas

Den 27-åriga mannen som var ute med hunden har erkänt att han släppte den lös.

Ägaren säger i polisförhör att den då genast sprang iväg och att han inte hann i kapp. Hunden är omhändertagen och ägaren har godkänt att den avlivas.

Enligt uppgift är den en korsning mellan rottweiler och schäfer.