Räddade – av djursjukhuset

1 av 4 | Foto: JEFF MOORE
LITEN OCH LEDSEN När man är en sprallig rävunge är det inte särskilt kul att ha benet i bandage. Den här valpen var bara fyra veckor när den kom till djursjukhuset.

avSusanne Nylén

NYHETER

LONDON. Bättre ett djur i handen än tio i skogen.

Åtminstone för de olycksdrabbade.

Här är de små krabaterna som blivit räddade.

Den lilla räven raskar inte över isen. Han sitter med bakbenet i rosa bandage med en ledsen uppsyn. Den fyra veckor gamla rävungen vårdas på djursjukhus efter att ha brutit benet.

Han är en av 180 rävar som fått hjälp på St Tiggywinkles Wildlife Hospital för att kunna komma ut välbehållen i naturen igen.

Mamman dog

Muntjakhjorten Rupert får plats i handen. Han föddes genom kejsarsnitt på djursjukhuset i Buckinghamshire i september sedan hans mamma dött i en bilolycka.

Runt 10 200 föräldralösa eller skadade djur har fått vård på St Tiggywinkles Wildlife Hospital genom åren, skriver Daily Mail. Sedan i januari har 2 500 igelkottar tagits om hand. En kull av sex små kottar vårdas nu på djursjukhuset – de får också plats i händerna.

Vårdas hela vintern

Det kostar centret runt 1 300 kronor att ta hand om en igelkott en vinter. Djursjukhuset är ett av världens största och finansieras av främst sponsorer och donationer.