Narkotikabrott bakom svenskmord i Spanien

TT

Publicerad 2018-08-21

"Vi tror att det handlar om narkotikabrott", säger polisen i Málaga till TT.

Polisen i Málaga bekräftar nu att de tre män som under lördagen greps i staden Mijas är svenska medborgare. De sitter frihetsberövade, misstänkta för att ha mördat en svensk man och skadat en annan.

– Vi tror att det handlar om narkotikabrott, säger Jorge, som inte vill uppge sitt efternamn, vid polisen i Málaga till TT.

En domare beslutade under måndagen att männen ska stanna i häktet, misstänkta för mord, mordförsök och olaga frihetsberövande.

– Det var som i en kriminalfilm. Jag kan beskriva de riktigt hemska scenerna för dig men jag tror inte att det är nödvändigt, säger Jorge och påpekar att männen torterats med både knivar och skjutvapen.

Den spanska polisen kallades på fredagskvällen till en bostad i Mijas av grannar som hade hört ett bråk från ett hus. På plats hittades två svårt skadade män, fastbundna med handbojor och munkavlar. Den ene dog på platsen och den andre fördes till sjukhus med livshotande skador.

– Vi grep dem i San Roque när de satt i en taxi på väg till hamnen, säger Jorge.

De tre männen, i åldrarna 20–27, hade i det läget avblåst sin planerade resa till Sverige och styrde mot Marocko, skriver El Mundo.

Jorge berättar att den spanska polisen haft nära samarbete med poliskollegor i Sverige under helgen:

– Vi lyckades få tag på de misstänkta personerna bara nio timmar efter larmet, tack vare det snabba och goda samarbetet med den svenska polisen, säger Jorge.