Föremål vid polishus var ofarligt

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
Polishusentrén i Norrköping spärrades av. Arkivbild.

Det misstänkt farliga föremål som hittade utanför polishuset i Norrköping var ofarligt. Alla avspärrningar som upprättades medan föremålet undersöktes är nu hävda.

Sent på onsdagskvällen hittades ett misstänkt farligt föremål utanför entrén till polishusets reception i Norrköping. Föremålet upptäcktes 23.50 strax efter att två personer setts springa från platsen. Personerna stoppades och greps och personal från Nationella bombskyddet kallades in för att undersöka föremålet.

Ett större område runt polishuset spärrades av under den tid som undersökningen av föremålet pågick. Strax före klockan 6 på morgonen meddelade polisen att föremålet som undersökts var ofarligt och samtliga avspärrningar hävdes.

De två män som greps misstänkta för försök till allmänfarlig ödeläggelse i samband med händelsen är dock fortfarande frihetsberövade.

– De är inte släppta per automatik på grund av att föremålet var ofarligt. Nu kommer brottsrubriceringen förmodligen ändras till någon form av hotbrott. Vår uppfattning är att föremålet placerades där för att skrämmas, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen region Öst.

ARTIKELN HANDLAR OM