Elever knivskurna på grundskola i Tyresö

Foto: Stina Stjernkvist/TT
Två pojkar har knivskurits på Internationella Engelska skolan i Tyresö utanför Stockholm.

avTT

NYHETER

Två elever har knivskurits av en annan elev på Engelska skolan i Tyresö utanför Stockholm. Polisen utreder händelsen som försök till mord.

Bråket inträffade runt klockan 10.40 på förmiddagen inne i skolans korridorer. De skadade är två pojkar i 15-årsåldern och de har förts till sjukhus. Den misstänkte eleven är också i 15-årsåldern och han är gripen av polis.

– Ett bråk med minst två av de här tre personerna har startat inne på skolan, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Vuxna avstyrde

Den plats där bråket startade är avspärrad. Enligt Towe Hägg var de båda skadade vakna och talbara när de sågs till av skolans personal innan de fördes till sjukhus. Skolan bekräftar att det var en kniv inblandad i bråket.

– Två pojkar har förts till sjukhus efter knivskärning och de mår förhållandevis bra, tack och lov. Vi hoppas att de återhämtar sig snabbt och har informerat deras föräldrar, säger Jonathan Howell, pressinformatör på Engelska skolan.

Vuxna ska ha gått in och avstyrt händelsen och bråket verkar enligt Jonathan Howell ha sin upprinnelse i något som hänt under jullovet, på elevernas ledighet. Situationen på skolan är under kontroll, både elever och personal är säkra, framhåller han. Nu har skolan stängt verksamheten för dagen.

– Polisen ville ha tillgång till skolan, så vi har skickat hem eleverna, säger han.

"Fler har vapen"

Skolans elevhälsoteam samt kurator och skolsköterska kommer att finnas tillgängliga för att ta hand om elever som behöver stöd.

Emma Rheborg, kommunikationschef på Engelska skolan, säger att skolan kommer att hålla öppet som vanligt i morgon. Hon tycker att skolan har en hög säkerhet men menar att det är svårt att kontrollera om någon bär kniv.

– Vi kroppsvisiterar inte eleverna eller tittar igenom deras väskor. Det är ett problem i samhället att fler och fler har med sig vapen men det här är något som vi inte varit med om tidigare, så vi ser det som en isolerad händelse, säger hon.

Hon säger att det är för tidigt att svara på om den misstänkte eleven kan bli avstängd från skolan.