Mannen bröt sig in i kyrkan och stekte korv – i prästkläder

avNicole Gustafsson

Helt plötsligt slås ett fönster sönder och den 37-åriga mannen tar sig in i kyrkan.

När polisen kommer till platsen har mannen ställt sig i köket för att steka korv – iklädd prästkläder.

Nu döms 37-åringen till fängelse för en rad olika brott, rapporterar Nerikes Allehanda.

Den märkliga historien utspelar sig den 7 november i S:t Mikaels kyrka i Örebro. Den 37-åriga mannen går förbi kyrkan och får plötsligt ett infall och slår sönder ett av fönstren, något Nerikes Allehanda rapporterat om.

Mannen som kände en stark hunger bestämmer sig därefter för att använda kyrkans kök för att laga mat. Som förkläde använder 37-åringen en prästklädnad.

En präst som befinner sig i lokalen hör hur någon brutit sig in och stökar runt. Prästen trycker på en larmknapp och låser sedan in sig på toaletten i väntan på att polisen ska anlända till platsen.

Ertappar mannen med att steka korv

När polisen går in i köket ertappar de mannen stå och steka korv – iklädd prästkläder. Mannen har även tagit fram kakor och glass, och slänger ifrån sig ett O’boy-paket när polisen kommer på honom.

Enligt tidningen säger den 37-åriga mannen att han ångrar att han bröt sig in i kyrkan och skrämt prästen som fått men efter händelsen. Mannen menar att han inte heller har haft uppsåt att stjäla eller smutsa ner röcklinen som används av präster.

Mannen döms – för en rad brott

Mannen döms nu för stöld och egenmäktigt förfarande för händelsen inne i S:t Mikaels kyrka. Men han döms även för en rad andra brott som ska inträffat en månad innan kyrkincidenten.

Bland annat ska 37-åringen ha brutit sig in i en lokal vid en kyrka i Bålsta och satt på sig vaktmästarkläder. Han ska sedan ha krossat lyktor på kyrkogården med ett järnrör.

Nu döms mannen till fängelse i ett år och två månader skriver Nerikes Allehanda. 37-åringen ska också betala skadestånd till Örebro pastorat och Håbo pastorat.

ARTIKELN HANDLAR OM