Dog i sömnen av nallebjörn – nu vill mamman varna andra

avMalin Wigen

NYHETER

En mamma som hittade sin 18 månader gamla dotter död i sängen varnar nu andra föräldrar för faran med att placera föremål tillsammans med barnet, skriver The Sun.

Den 6 mars hittade mamman Dexy Leigh Walsh, från Dundee i Skottland, sin 18 månader gamla dotter Connie Rose död i säng . Connie ska ha kvävts till döds av sin nallebjörn, efter att hon hamnat under den, skriver The Sun.

Enligt den sörjande mamman ska hon ha lagt en liten och en större nallebjörn längs sängens sida för att hindra dottern från att falla emellan – något hon nu beskriver vara det hon ångrar mest i livet.

Allt jag kan tänka på nu är att tänk om jag låtit sängen vara tom – då hade hon kanske varit här med endast en liten bula i pannan”, skriver hon i ett Facebookinlägg.

– Jag lade några nallar runt sängen så att min lilla flicka inte skulle ramla och slå sig själv – men det var nallebjörnen som dödade henne, säger hon till The Sun.

1 av 2 | Foto: Facebook
Connie Rose dog i sömnen när hon kvävdes till döds av sin nallebjörn.

”Den värsta stunden i mitt liv”

Dexy har nu skapat en kampanj för att varna andra föräldrar. På Facebooksidan Connie Rose Awarness uppmärksammar hon föräldrar om de faror som kan uppstå om man placerar föremål tillsammans med små bebisar i deras spjälsäng.

– Det var den värsta stunden i mitt liv. Jag vill inte att någon annan förälder ska gå igenom den här smärtan, säger hon till The Sun.

The Lullaby Trust, en brittisk organisation, jobbar för att informera om plötslig spädbarnsdöd i syfte att förhindra det.

– Vi ger rådet om att bebisens sovplats ska vara fritt från så många saker som möjligt. Det innefattar kuddar, täcken och mjuka leksaker. Alla onödiga föremål kan öka risken för plötslig spädbarnsdöd, säger organisationens talesperson Kate Holmes till The Sun och passar på att skicka kondoleanser till den sörjande familjen.