Veckans bästa bilder: Brexitbesked, domraseri och en liberal snyt(n)ing

avMattias Kling

Samtidigt som dödsbränder slukade allt i sin väg i Kalifornien fick en stadsministerkandidat se sig nedröstad av Sveriges riksdag – efter ha ha fått kalla handen av sina allianskollegor.

Var det än inträffade i världen fanns där pressfotografer för att bevaka och skildra de aktuella händelserna. Här är några av de bästa alstren i veckans bildflöde.

Foto: NOAH BERGER/AP

PARADISE(T) I ASKA Efter de häftiga skogsbränderna återstår bara aska av staden Paradise i norra Kalifornien. I helgen meddelade Kory Honea, sheriff i Butte County, att siffran över antalet saknade har ökat till 1 011 efter att fler rapporter kommit in om nödsamtal när branden bröt ut, samtidigt som 71 personer har anträffats döda.

På bilden ovan får likhunden Susie Q hjälp efter ha fastnat i bråten under genomsökningarna av Holy Hills mobile estates.

Foto: REUTERS

DHAKAR INTE UNDAN Anhängare till BNP, Bangladeshs största oppositionsparti, attackerar en polisbil vid sammandrabbningar i landets huvudstad Dhaka i onsdags. Oroligheterna ses som en upptrappning av våldet i landet inför det parlamentsval som hålls den 30 december.

Foto: MATT DUNHAM/REUTERS

”LEAVE? YES, YOU MAY…” Efter ett fem timmars långt möte i onsdags kom den brittiska premiärministern ut med besked: Utkastet om Brexit hade passerat regeringens nålsöga – och Storbritannien tog därmed ett stort kliv på väg bort från EU den 29 mars nästa år.

Foto: PAUL FAITH/AFP

EN URBOTA CORKAD DOM Ett rättsfall, där en misstänkt våldtäktsman i staden Cork frikänts eftersom hans offer bar stringtrosor, har väckt vrede på Irland. En av de som har reagerat är en parlamentsledamot, som tidigare i veckan drog fram ett par stringtrosor ur fickan under en debatt i Dáil, det irländska parlamentet, skriver TT. Väggmålningen ovan är en del av den kampanj som blossat upp efter domen, såväl på sociala medier som i gatumiljön i bland annat huvudstaden Dublin.

Foto: KWIYEON HA/REUTERS

FACE OFF Företaget REAL-f må vara tämligen litet, men efterfrågan på dess hyperrealistiska ansiktsmasker har fullkomligt exploderat i Japan – och så långt bort som i Saudiarabien. Här visar delägaren upp sig i dubbel upplaga i fabriken i Otsu i västra Japan.

Foto: MAGNUS SANDBERG/AFTONBLADET

FISCHER QUEEN I sitt tacktal när hon fick Diamantbollen gick damlandslagets veteran Nilla Fischer till angrepp mot vad hon uppfattar som stora brister i jämställdheten mellan landslagen. Bland annat fick herrarna en släng av sleven – eller snarare uppfattade det som kritik riktad mot dem från Fischer.

Bland andra lagkaptenen Andreas Granqvist reagerade med irritation:

Han och andra spelare i herrlandslaget kände sig utpekade trots att de på eget initiativ avstått viss ersättning i samband med landslagsuppdrag.

Och det i övertygelsen om att pengarna skulle slussas över till damerna.

– Jag är trött på att vi får ta skiten. Vi kan bara göra vårt, och det har vi gjort men det har inte kommit fram. Vi skrev ett nytt avtal, där vi gick ner rejält i ersättning, sa ”Granen” enligt TT.

Foto: HUSEYIN ALDEMIR/REUTERS

BEGRAVNING – UTAN KROPP Trots att kvarlevorna ännu inte har påträffats hölls i fredags en symbolisk begravningsceremoni för den mördade saudiske journalisten Jamal Khashoggi i Istanbul, Turkiet. Samtidigt pekade CIA ut Saudiarabiens kronprins Muhammed bin Salman

Foto: TYRONE SIU/REUTERS

GO’ SNUBBE I en värld av gamers som mer eller mindre lever för sina spel befinner sig Chen San-yuan ändå på en egen nivå. 70-åringen – bosatt i New Taipei City, Taiwan – är nämligen så besatt av ”Pokemon Go” att han utrustat sin cykel med 15 mobiltelefoner i jakten på de åtråvärda troféerna.

Foto: PONTUS ORRE/AFTONBLADET

BJÖRKLUNDS SNYT(N)ING Efter att den borgerliga alliansen fallit sönder i två delar röstades förslaget att göra Ulf Kristersson (M) till stadsminister ned i riksdagen. Detta gjordes möjligt genom att Centern och Liberalerna, vars partiledare Jan Björklund fångats i en eftertänksam stund här ovan, beslutat sig för att inte backa den kandidat som de gått till val tillsammans med. Det innebär att Sverige fortfarande, mer än två månader efter riksdagsvalet, ännu står utan ny regering. Och att sonderingsuppdraget nu i stället ligger hos Annie Lööf (C).

ARTIKELN HANDLAR OM