Gatuhunden Arthurs nya liv

Arthur har blivit en världskändis

Av: 

Ida Persson

NYHETER

Alla älskar Arthur.

Nyheten om den tilltufsade gatuhunden som följde svenska VM-laget genom Ecuador har blivit världsnyhet.

Nu ska hussen Mikael Lindnord vara med i CNN.

– Jag har fått sätta upp ett schema för att hinna alla intervjuer.

Aftonbladet har tidigare skrivit om den hjärtvärmande historien om Arthur och VM-laget i multisport.

Nu har flera internationella medier fått upp ögonen för Arthur. The Mirror, USA Today och Washington Post har redan rapporterat om hunden och i dag toppade brittiska Daily Mail med nyheten.

”Ringer hela tiden”

– Det är ingen hejd. Det ringer hela tiden och jag har fått sätta upp ett schema för att hinna alla intervjuer. Men har man gett sig in i leken får man leken tåla, antar jag, säger Mikael Lindnord.

Nu har han fått en inbjudan till CNN Weekend. Tv-kanalen vill att hussen kommer till studion för att berätta om resan med Arthur - från en bergsby i Anderna till kalla Sverige.

– Det är jättekul, verkligen once in a lifetime. Jag ser det som en möjlighet att ta upp problemet med gatuhundar i Ecuador också. Om lilla jag från Sverige kan påverka så vill jag göra det.

Han tror sig ha en förklaring till uppståndelsen.

– Folk matas med nyheter om ebolavirus, mördare och annat elände. Många känner nog att de inte vet var världen är på väg. Det finns inte så många solskenshistorier längre. Så när de hör om Arthur faller de pladask.

120 dagar i karantän

Arthur får dock vänta till den 20 mars innan han får springa fritt. Först ska han sitta 120 dagar i karantän på ett hundpensionat i Vallentuna.

– Jag ringde honom i dag för att kolla att allt var bra. Jag hoppas kunna åka och besöka honom snart, säger Mikael Lindnord.

Vad ska du göra när Arthur kommer hem?

– Först ska vi ge honom ett varmt välkomnande. Sedan tänkte jag att vi skulle ut och busa i snön. Det är viktigt att han känner sig hemma. Vi ska inte stressa fram någonting.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Gatuhunden Arthurs nya liv

Ecuador

Hundar

Multisport