Nyheter

Otrohetsaffär skakar Livets ord

Av: 

Fredrik Rundkvist

NYHETER

Tidigare andrepastorn lämnar frikyrkan efter otrohetsaffär

Livets ords tidigare andrepastor och familjerådgivare Robert Ekh, 61, lämnar församlingen efter en otrohetsaffär.

– Detta är en pastoral situation. En familjetragedi, säger församlingens förstepastor Joakim Lundqvist till tidningen Dagen.

Robert Ekh har funnits med i Livets ord ända sedan den frikyrkliga församlingen grundades i Uppsala 1983.

Han var länge församlingens familjerådgivare och har även skrivit flera böcker om familjeliv.

Flyttar utomlands

I måndags informerades medlemmarna om att han lämnar församlingen och skiljer sig efter att under lång tid haft ett utomäktenskapligt förhållande - något som inte anses acceptabelt för församlingens företrädare.

Han lämnar nu Sverige och ska bosätta sig utomlands.

– Tyvärr är detta ett beslut han har fattat inom sig själv sedan en lång tid tillbaka, säger församlingens förstepastor Joakim Lundkvist till Dagen.

Boken stoppas

Tillsammans med grundaren Ulf Ekman var Robert Ekh länge en av de mest tongivande i församlingen och var under en period dess näst högste ledare.

Sedan utträdet ur församlingen uppges försäljningen av hans bok, "Familjen - om relationer, äktenskap och barnuppfostran", ha stoppats av Livets ords förlag.

I samband med att Robert Ekh pensionerades förra året avslöjade Upsala Nya Tidning, UNT, att han och församlingens övriga ursprungliga styrelsemedlemmar beviljat sig själva livslånga pensionsförmåner.

Avtalet uppges ge honom en pension motsvarande den lön han haft som pastor i församlingen.

Kommunicerat internt

Via församlingens presstalesman låter förstepastorn Joakim Lundqvist hälsa att han "med hänsyn till familjen och situationen som sådan inte kommenterar detta enskilda fall. Vi har kommunicerat internt till församlingen och Joakim gör inga ytterligare uttalanden".

Aftonbladet har sökt Robert Ekh för en kommentar.

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % rabatt på massor av varor!

Åhlens

Publisert: