Skövde

Bröderna startar viral snusrevolt

Av: 

Björn Alm

NYHETER

”Tänk vilket liv det skulle bli om man förbjuder kaffe”

Skövde kommun diskuterar ett snusförbud på sina arbetsplatser. Bröderna Rikard och Robin Beijer som jobbar i kommunen har fått nog och startar nu en en viral snusrevolt.

– Det är som att man skulle förbjuda kaffe, tänk vilket liv det skulle bli då, säger Rikard Beijer till Aftonbladet.

Snusets vara eller icke vara har diskuterats många gånger i Sverige och även i EU. Just nu är det en het fråga i Skövde då politiker diskuterar om rökförbudet på kommunens arbetsplatser också ska innefatta ett snusförbud.

Bröderna Rikard och Robin Beijer protesterar nu viralt både högljud och musikaliskt. Där uppmanar folk att ta en snus mot ett eventuellt snusförbud och lägga ut det på sociala medier.

Snusar i sympati

– Många har lagt upp klipp där de tar en snus. Men det är också personer som inte snusar som tar en snus i sympati, säger Robin.

– Det värmer ju för jag kom ihåg hur fruktansvärt det var när jag tog min första snus.

Moderaten Katarina Jonsson Kommunstyrelsens ordförande tar dock uppståndelsen med ro. Men under diskussioner om snusförbudet i arbetsutskottet i kommunen medgav partikollegan Anders G Jonsson att han inte kunde jobba kvar om han inte fick ta sin snus under kommunfullmäktige.

”Uttryckte frustration”

– Han uttryckte väl en frustation om att vi ska in och peta i människors egen valfrihet, säger Jonsson.

Det är ju två anställda i kommunen som har startat ett uppror mot snusförbudet, vad säger du om det?

– Hela frågan har blivit uppförstorad, det finns inget konkret förslag till något förbud ännu.

När diskussionerna startade i fullmäktige hade bröderna Beijer en låt på lager för just det här ändamålet som de använde i sin kampanj ”ta en snus mot snusförbudet”.

– Vi hade en hyllningslåt till snuset som tradition och produkt och vi är verkligen berörda för vi har jämnt en snus under läppen jämnt.

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % rabatt på massor av varor!

Åhlens

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Skövde

Snus