Haj dödade turist – några hundra meter från svenskhotell

1 av 2 | Foto: Marsa Alam är en populär semesterort och Ving och Fritidsresor arrangerar resor dit. Apollo har tidigare gjort det, men inte denna säsong.
NYHETER

En tysk turist blev på lördagen attackerad av en haj i Marsa Alam i Egypten.

Han fick sitt ben avslitet – och dog.

– En sådan här händelse är väldigt otäck, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Ving.

Tipsa | Aftonbladet

Attacken skedde på lördagen i egyptiska Marsa Alam. En 53-årig tysk turist badade i Röda havet när en haj gick till attack.

Enligt nyhetsbyrån AP bet hajen mannen i knähöjd. 53-åringen förlorade ena benet och fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Mannen badade nära stranden, uppger nyhetsbyrån Anadolu Agency. Händelsen bekräftas av Vings informatör Charlotte Hallencreutz.

– Det hände några hundra meter från ett av våra hotell, säger hon.

Stränderna stängda

Marsa Alam ligger utmed Röda havet i sydöstra Egypten. Det är en populär semesterort och Ving och Fritidsresor arrangerar resor dit. Apollo har tidigare gjort det, men inte denna säsong.

– Vi har informerat alla våra gäster om vad som skett. Myndigheterna stänger stränderna de kommande två dagarna. En sådan här händelse är väldigt otäck, säger Hallencreutz.

Det är oklart vad det var för typ av haj som gick till attack.

– Myndigheterna ska undersöka det, säger Hallencreutz.

Hajobservatörer ska rapportera

2009 dödades en turist i en liknande attack i närheten av Marsa Alam, skriver Anadolu Agency. Hajar har också dödat turister i orten Sharm el-Sheikh. Händelserna fick, enligt Anadolu Agency, egyptiska myndigheter att ta till åtgärder.

Det ska bland annat handla om att hotell och dykcenter, i områden där attacker har skett, måste ha en hajobservatör. Observationerna måste sedan rapporteras.

ARTIKELN HANDLAR OM

Egypten