Serieskytten Peter Mangs snart klar med sin bok

Foto: Den dömde mördaren Peter Mangs har skrivit klart sitt verk som snart ges ut.
NYHETER

Han är dömd för två mord och åtta mordförsök.

Nu ger serieskytten Peter Mangs snart ut sin egen bok.

En bok som ska handla om hans liv och om dåden i Malmö, skriver Skånskan.

Boken kommer bestå av två delar på totalt nästan 500 sidor. Den dömde mördaren och serieskytten Peter Mangs har skrivit klart sitt verk och inom kort ges ”Mer varierande att vara mig själv” och ”Mina äventyr i Svenssonland” ut i egen regi, via utgivningstjänsten Books on demand.

Sedan ett år tillbaka avtjänar Peter Mangs sitt livstidsstraff på anstalten Saltvik utanför Härnösand. Enligt Skånskan har Peter Mangs arbetat på sin bok sedan 2011 då han satt häktad. Inom kort kommer han få ett provtryck på sin bok levererad till anstalten.

– Han ska gå igenom den så att den är som han önskar, säger William Eklund på Nomen förlag/Books on demand till Skånskan.

"Kan sälja mer än normalt"

I boken vill Peter Mangs använda 25 kartor för att illustrera händelserna från 2003 fram till 2010. Han har därför vänt sig till Malmö stad för att få publicera deras kartor i sin bok.

– Det handlar dels om en översiktsbild av Malmö, inte riktigt hela Malmö, och 25 förstoringar där han ringat saker och gett information om vad som hände i ringarna, berättar William Eklund för Skånskan.

I sin första framställan till staden skriver Mangs själv att hans bok handlar ”om mitt liv i Malmö inklusive de brott mot lagen jag är dömd för.”

Hur stort intresse det är för boken är oklart.

– Men med tanke på hans namn så säljer den kanske mer än normalt, säger William Eklund.

I november 2012 dömde Hovrätten Peter Mangs till livstids fängelse för två mord och åtta mordförsök.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö