Förfalskarliga avslöjad av polisen

NYHETER

Polisen i Västerort håller på att nysta upp en stor förfalsknings- och bedrägerihärva.

I veckan greps och anhölls två män misstänkta för att ha förfalskat en stor mängd id-handlingar.

– Det handlar om en produktion som skett över tid och i stor omfattning, säger kammaråklagare Lukas Eriksson

Det var under måndagen som polisen gjorde ett tillslag mot en lokal i Västerort. På plats hittades flera falska id-handlingar, såväl körkort som andra handlingar.

– Vi har hittat utrustning som vi misstänker har används för att tillverka de här förfalska handlingarna, säger åklagare Lukas Eriksson som är förundersökningsledare i ärendet.

”Grov urkundsförfalskning”

Två män, 32 och 34 år gamla, som sedan två år tillbaka misstänks för ett annat fall av bedrägeri, kunde gripas och anhållas misstänkta för att ligga bakom förfalskningsverksamheten.

– De sitter nu anhållna misstänkta för grov urkundsförfalskning och grovt bedrägeri. Tyngdpunkten ligger på urkundsförfalskningen, säger Lukas Eriksson.

Polisen misstänker att förfalskningarna har skett i mycket stor omfattning. Det har inte bara handlat om körkort utan även om andra typer av id-handlingar.

”Stor omfattning”

Enligt vad Aftonbladet erfar ska de falska handlingarna som hittats också vara mycket välgjorda och svåra att avslöja som förfalskningar.

– Det är en produktion som har skett över tid och det har varit stor omfattning på det, säger Lukas Eriksson.

Han uppger att det kommer bli frågan om häktning i slutet på veckan.

– Idag är det en del att sammanställa. Hålla förhör med dem i morgon. Det kommer bli aktuellt med en eventuell häktning på torsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Stockholm