Löfven flyger till Göteborg

Av: Lena Mellin, Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Statsminister Stefan Löfven planerar att åka till Hisingen med anledning av gårdagens skjutning.

Han åker i morgon direkt från EU-toppmötet i Bryssel till Göteborg.

– Nu är vi här nere på ett viktigt toppmöte men en stor del av mina tankar är i Göteborg just nu, sa han alldeles nyss.

Statsminister Stefan Löfven.
Foto: Robin Lorentz-Allard
Statsminister Stefan Löfven.

Statsminister Stefan Löfven (S) befinner sig just nu i Bryssel och på ett EU-toppmöte. Alldeles nyss aviserade statsministern att han avser åka direkt från mötet till Göteborg.

– Nu är vi här nere på ett viktigt toppmöte men en stor del av mina tankar är i Göteborg just nu, för jag tycker att man blir så bedrövad av att människoliv går till spillo, sa han alldeles nyss.

”Vill på plats ta del av vad som hänt”

Statsministern fortsatte med att berätta om sina planer:

– Därför har jag bestämt mig för att jag åker till Göteborg i morgon eftermiddag så fort det här är slut. Jag vill på plats ta del av vad som hänt och hur människor upplever det här.

Finns det något man kan göra?

– Vi har skärpt straffen för grovt vapenbrott och vi behöver gå vidare med förberedelse för grovt vapenbrott så att vi mer och mer kan förhindra den organiserade kriminaliteten att komma över vapen och därmed också göra det möjligt att göra sådana här saken.

Tidigare i dag aviserade även inrikesminister Anders Ygeman att han har planerat in ett besök i Göteborg med anledning av gårdagens dödsskjutning på Hisingen.

Fotnot: I en tidigare version stod det att Stefan Löfven avbryter EU-toppmötet för att åka till Göteborg, men han kommer att åka efter att mötet är avslutat.

Publicerad: