Åtta gripna för attack mot klosterskola

NYHETER

Nunna våldtogs under dådet i östra Indien

1 av 3

En 71-årig nunna våldtogs och knivskars när hon försökte stoppa en grupp män som slog till mot en skola i östra Indien i går.

Nu har åtta personer gripits misstänkta för delaktighet i det brutala dådet.

De misstänkta, samtliga män, greps under söndagen. Åtminstone ett par av dem kunde identifieras med hjälp av övervakningsfilm från skolan som analyserats.

Söker fler

Polischefen Arnab Ghosh, säger till Indian Express att polisen håller förhör med männen under dagen samtidigt som sökandet efter fler misstänkta fortgår.

Det var under natten mot lördagen, lokal tid, som en grupp män slog till mot en klosterskola i staden Ranaghat, omkring åtta mil nordöst om Calcutta.

En 71-årig nunna som försökte stoppa männen våldtogs. Hon fördes till sjukhus med svåra skador efter attacken, men läget uppges vara stabilt.

Indian Express i dag berätta fler detaljer kring händelsen.

Gärningsmännen ska först ha sökt igenom lokalerna, bakbundit tre nunnor och tillfångatagit säkerhetsvakter.

Knivskars under överfallet

Nunnan som våldtogs ska ha försökt kämpa emot och larma polis när hon attackerades. Förutom de brutala sexuella övergreppen ska hon också ha knivskurits.

Under gårdagen uppgav en källa inom polisen för nyhetsbyrån AP att kvinnan gruppvåldtagits, men åklagaren P B Selim, säger i dag till Indian Express att det i stället var en av männen som våldtog henne. Det finns också uppgifter om att gärningsmännen kan ha varit så många som tolv stycken, alltså fler än vad som rapporterades under lördagen.

Gärningsmännen vanhelgade dessutom ett kapell i anslutning till skolan innan de lämnade platsen. Det finns därför misstankar om att religiösa motiv kan ligga bakom attacken. Källor uppger för Indian Express att klosterskolan försökt få polisbeskydd vid flera tillfällen efter att ha mottagit hot från anonyma uppringare.

Sofia Roström Andersson