Fredrik köpte kött - fick obehaglig överraskning

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NYHETER

Fredrik Andersson, 39, köpte en dansk fläskkarré på Willys.

Men när han delade köttbiten fick han obehaglig överraskning.

– Först trodde jag att det var en tumör men sen var det mer som en påse med var som var semimjuk, säger han.

Fredrik Andersson
Foto: Privat
Fredrik Andersson

Fredrik Andersson från Strängnäs hade planerat att laga till en god söndagsstek, men när han skar i sin danska fläskkarré såg han något som nästan fick honom att kräkas. En gulgrön sörja vällde upp ur snittytan.

– Jag var tvungen att plocka upp telefonen och filma för jag tänkte att ingen kommer tro mig annars. Jag höll på att spy så jag slängde köttet istället för att åka tillbaka till affären med det, säger Fredrik Andersson.

Kommer du köpa Fläskkarré igen?

– Nej inte från samma märke iallafall. Jag hoppas att de ställer lite krav på leverantörerna för det här är inte okej även om det är billigt.

80 000 har delat köttvideon

Fredrik delade klippet på sin Facebooksida och det fick snabbt över 80 000 visningar.

Han skickade klippet till Willys och har blivit erbjuden kompensation för sin upplevelse.

– Visst jag blir väl glad om jag får något i kompensation men jag tycker att det är viktigare att de har bättre kvalité på köttet. Ofta helsteker man en karre utan att skära den i bitar och då får man en obehaglig upplevelse om man ätit halva och kommer in på mitten och hittar en stor jävla varböld, säger Fredrik Andersson.

"Förmodligen en böld som grisen fått av injektion"

Ingmar Kroon, kommunikatör på Axfood, som levererar kött till Willys har kontaktat sin underleverantör Danish Crown. Så här skriver han i ett svar till Aftonbladet:

"Jag har fått svar från Danish Crown. De säger att det förmodligen är en böld som grisen kan ha fått efter någon typ av injektion. Det kan då uppstå antingen en allergisk reaktion eller en infektion där den fått sprutan. Detta förekommer men är ovanligt och när det händer brukar sådant kött sorteras bort på slakteriet. De betonar att detta inte betyder att grisen var sjuk när den slaktades. Vad som hänt den här gången är troligen att bölden var svår att upptäcka och därför inte syntes förrän kunden (Fredrik) skar en bit av köttstycket. Danish Crown beklagar att Fredrik fått dåligt kött."

Caroline Wiberg

Publicerad: