Här får Katy sin allra första kyss

Av: Carina Bergfeldt

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu har kyskhetstrenden kommit till Sverige

1 av 3 | Foto: DAVID MOLNAR PHOTOGRAPHY
parade sig till bröllopet Amerikanskan Katy Kruger fick sin första kyss någonsin när hon och maken Ernie gifte sig. Hon hade tidigt bestämt sig för att han skulle vara den enda man hon någonsin kysst.

Hon var nervös i början.

Men när 22-åriga Katy Krugers livs första kyss väl var avklarad – så fick hennes nyblivna man en till.

– Det kändes helt naturligt, säger bruden.

Nu har kyskhetstrenden kommit till Sverige.

Alla vill inte vara Carrie Bradshaw.

Eller Samantha. Eller Charlotte. Eller Miranda.

– Hela ”Sex and the city”-grejen är så ute. Jag har många kompisar som är trötta på det där. Det är inte hippt med engångsligg längre, säger Clara Lidström, 23.

Hon skriver på bloggen ”UnderbaraClara” och avhandlar bland annat ämnet avhållsamhet.

Väntar även med kyssar

– Men när man pratar om det så slutar människor ofta att lyssna. Men det är klokt och modigt att tänka ett extra varv innan man har sex, säger hon.

I USA har trenden gått ett steg längre. Från att ha väntat med sex till äktenskapet väntar många nu även med att kyssas. Katy Kruger, 22, hade aldrig kysst Ernie innan hon stod i kyrkan och skulle gifta sig med honom.

– Jag visste inte vad jag skulle göra först och var rädd för att göra fel, säger hon till Tennessee.com.

Katy Kruger hade gjort valet tidigt, att hennes man skulle vara den enda hon någonsin hade kysst. För henne var det en del av hennes tro, men Clara Lidström menar att det inte alls behöver handla om det.

Avhållsamhet enda skyddet

– Det är jätteviktigt att den här debatten inte har kristna förtecken. Det är inte religiösa ledare eller gamla gubbar som ska prata om det här, utan det ska unga människor göra. Man har gjort det så enkelt för sig i dagens sexualundervisning med inställningen ”om ni har kondom är det bara att köra”.

– Men det enda som verkligen skyddar mot sjukdomar, eller att känna sig utnyttjad för att man har varit med fel person, är avhållsamhet, säger Clara Lidström.

Publicerad: