Försökte strypa 8-årig flicka

Foto: Här, i bostadsområdet Skogshöjden i Trollhättan, attackerades 8-åringen av mannen som försökte strypa henne.
NYHETER

Den åttaåriga flickan var ute och lekte med sina vänner – men gick vilse.

Då blev hon attackerad av en okänd man som försökte kväva henne.

– Familjen hittade henne gråtandes på en väg och flickan saknade då flera kläder, säger Thord Haraldsson vid länskriminalpolisen.

Det var söndagen den 12 juli som överfallet inträffade. Klockan var mellan halv åtta och halv nio på kvällen.

Mordförsöket inträffade när flickan och hennes familj var och hälsade på bekanta som bor i området Skogshöjden i Trollhättan. Flickan var ute och lekte med sina vänner när hon gick vilse. Bostadsområdet Skogshöjden ligger mitt inne i skogen, med tät vegetation och många gång- och cykelvägar.

Saknade flera kläder

Flickans mamma blev orolig när dottern inte kom tillbaka och gick tillsammans med sina vänner ut och började leta.

Inne på en av stigarna i skogsområdet hittade de flickan.

Hon grät, hade skador i ansiktet och på kroppen – flera av hennes kläder saknades.

– Hon berättar att en okänd man har attackerat henne och försökt att kväva henne. Troligen har flickan blivit medvetslös, för hon minns inte allt som hänt, säger Thord Haraldsson, chef vid länskriminalpolisen.

Familjen tog flickan till sjukhus där läkare konstaterade att hon utsatts för ett allvarligare kvävningsförsök och att flickan varit nära döden.

Flera överfall

Polis och hundpatruller genomsökte området där flickan blivit attackerad och hittade flera av hennes saknade kläder inne i skogen. Däremot fanns inga spår av den okända mannen.

Polisen ser mycket allvarligt på vad som har hänt och har rubricerat händelsen som försök till mord. Det är inte första gången en okänd man har attackerat barn i bostadsområdet Skogshöjden i Trollhättan.

– Vi har haft två tidigare incidenter i april och maj. Vid ett tillfälle har en okänd man har försökt att ta kontakt barn genom att ropa på dem och bjuda på godis. Men barnen sprang i väg, säger Thord Haraldsson.

En okänd man tog även i maj kontakt med två flickor vid en skola i Skogshöjden.

– Han gick fram och ville ha hjälp med att leta efter något. Då tog han plötsligt tag i en av flickorna och försökte springa iväg med henne. Men flickan lyckades slita sig loss. Bara några timmar senare råkar två små pojkar ut för samma sak i Lilla Edet som ligger i närheten.

Polisen ber om hjälp

Händelserna har inträffat i närheten av skolor och lekplatser.

Så var även fallet med den åttaåriga flickan, som blev attackerad i närheten av en skola.

– Vi har inga misstänkta i nuläget och ber därför allmänheten om hjälp, säger Thord Haraldsson.

En teknisk undersökning har gjorts av platsen där flickan blev attackerad, vissa tekniska spår har säkrats.

Under onsdagen hölls ytterligare förhör med flickan. Hon var också på platsen där händelsen ska ha inträffat. Men inte många nya minnen kom upp.

– Hon tror att det ska vara en yngre man, men vi utesluter inget för vi hur svårt det är med åldrar, säger Thord Haraldsson.