Almedalsveckan

MUF: – Säg det här i dag, Reinfeldt!

NYHETER

”Det parti som inte klarar av att attrahera unga karar inte av att leda mot en bättre framtid”

Niklas Wykman, ordförande Moderata ungdomsförbundet. Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
Niklas Wykman, ordförande Moderata ungdomsförbundet. Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON

Vi vill vinna tillbaka de ungas förtroende. Det parti som inte klarar av att attrahera unga klarar inte heller av att leda mot en bättre framtid.

Vi ska bli det parti som med störst nyfikenhet och mest engagemang formar framtidens Sverige.

Vi har en hel del att göra, en del att göra om och mycket att göra rätt.

Vi ska vara friast inte bara när det kommer till att kunna leva på sin lön och möjligheten att starta företag. Vi ska vara det landet i världen där alla människor, oavsett kön, religion, sexuell läggning eller annat känner att här har jag chansen att bli något. Regleringar, tvång och övervakning ska alltid få stå tillbaka för människors skaparlust, personlighet och integritet.

Vi ska vara världens modernaste land. Sverige ska bli ett paradis för uppfinnare, forskare och entreprenörer. Här ska steget från idé till produkt vara kort och här ska många våga ta steget från tanke till företag. Genom att förbättra situationen för studenter och genom att satsa mer på forskning ska vi lägga grunden för att ligga i kunskapsframkant.

Vi vill att vaccinet mot HIV, det koldioxidneutrala bränslet och nästa generations datorer har svenska förtecken. När man i andra delar av världen googlar efter de senaste rönen i matematik, en välskriven roman eller ett jämställt näringsliv ska Sverige komma överst bland sökresultaten.

Vi vill att Sverige ska vara ett land som håller samman. Varje arbetslös, varje utslagen och varje diskriminerad är ett misslyckande för oss. Ingen kan ta ifrån varje person ansvaret för sin egen framtid, men vi kommer aldrig ansvarsbefria oss själva i arbetet med ett jämlikt samhället. Bort med diskriminerande lagar på arbetsmarknaden, fler arbeten måste bli lönsamma och vi måste höja kravet på landets skolor. Skolor får gärna vara olika, men chanserna att bli något måste vara lika oavsett om man är född i Bergsjön eller på Lidingö.

Vi vill att Sverige ska vara det land i världen som bäst håller samman. Vi vill att Sverige ska bli världens mest moderna land.

Vi vill att Sverige ska bli världens friaste land.

Aftonbladets bloggar

Niklas Wykman, ordförande Moderata ungdomsförbundet

ANNONS

De nya Muminmuggarna ABC finns nu att förhandsboka hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Almedalsveckan

ÄMNEN I ARTIKELN

Almedalsveckan