Sexfestival – ett sätt att lära känna sig själv

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Sveriges första Sexibility-festival – i Norrköping

Sveriges första sexfestival gick av stapeln förra veckan på Skeppsuddens kursgård i Norrköping. Under en vecka lärde sig deltagarna att upptäcka sig själva och varandra.

– Hit kan du komma om du är hetero, homo, bi eller bara väldigt sexuell, säger sexcoachen Lorenzo Stjernquist som är initiativtagare till festivalen.

Lorenzo Stiernquist
Foto: www.starspray.com
Lorenzo Stiernquist

Sexibilityfestivalen är den första renodlade sexfestivalen i Sverige. Under sex dagar, 13 till 19 juli, lärde deltagarna känna sig själva och varandra samt lärde sig upptäcka den sexuella kraften.

– Temat är sexualitet, intimitet och närhet. Du får lära dig att använda den sexuella kraften till att göra dig mer levande, närvarande och njuta mer. Festivalen är till för alla som vill uppleva mer av livet, berättar Lorenzo Stjernquist.

Under festivalen hölls det bland annat kurser i yoga, andning, qigong, meditation och tantra.

– Det kommer också att hållas olika tantriska ceremonier, bland annat är det ett par som efter 20 år nu vill konfirmera sin kärlek. Det kommer också att bli en ceremoni för den kvinnliga kraften, berättade Lorenzo Stjernquist före festivalen.

Kurserna hölls av utbildade lärare.

– Lärarna kommer från den sexibilitycoach–utbildning som jag håller i. De har mycket kunskap att dela med sig av, så det föll sig naturligt att hålla den här festivalen, säger Lorenzo Stjernquist som själv är lärare och sexibilitycoach.

Inga skuldkänslor

Sexibilityfestivalens grund, är att den ska lära människor att bejaka sex.

– Det spelar ingen roll hur eller med vem som jag har sex, så länge det ger mer kärlek i världen – hur kan det vara fel? Det finns så mycket rädsla och skuld, vi är rädda för oss själva! Kurserna och festivalen syftar till att vi ska kunna släppa på våra känslor av skuld och skam och inte vara så rädda för vad folk ska tycka om oss och våra kroppar och hur vi ser ut. Man måste våga visa sig. På festivalen och kurserna lär vi ut hur man kan andas, röra sig och hur man ska våga uttrycka sig, berättar dess grundare inspirerat.

Lorenzo Stjernquist tycker att det är bra att det pratas mycket om sex i samhället idag.

– Det är jätte bra att det skrivs om sex och att det inte är tabu, men jag hoppas att det inte ska stanna där. Sex handlar inte bara om kroppen och att se sexig ut för andra, det kan vara ett redskap att nå in i sig själv och hitta nya andliga djup. Jag hoppas att vi inte stannar vid att se på varandras yta så att det sexuella mötet blir något ytligt. Jag själv och många jag känner har haft enastående, fantastiska upplevelser av att kunna möta någon annan och vara totalt öppen. Det kan bli ett möte där tid och rum försvinner och där bara finns du och din partner och helhet.

Öppen för alla

Vem som helst är välkommen till sexkurserna.

– Du kan komma precis som du är, oavsett om du gillar att ha sex med män, kvinnor eller bara är väldigt sexuell! Vi bejakar sex och jag gillar inte trosuppfattningar och traditioner som säger åt dig hur eller med vem du ska ha sex. Man kan inte leva i en kultur som säger att ”du får bara ha sex för att göra bara eller i missionärsställning eller man och kvinna”, säger Lorenzo Stjernquist.

Lina Thorén / Minimedia

Publicerad: