Tv-stjärnans nya osannolika karriär

NYHETER

Talanglöse fotbollspelaren från FCZ tippar allsvenskan på egen sajt

När ZTV lanserade succéserien FCZ, där fotbollslegenden Glenn Hysén skulle träna ett gäng osportiga killar att bli ett fotbollslag, dribblade sig KTH-studenten Tore Kullberg rakt in i svenskarnas hjärtan.

Foto: Tore Kullberg inför en match med FC Z.

Tore Kullberg blev tv-seriens stora stjärna, trots dålig fysik och bollkänsla. Efter serien har Tore fortsatt intressera sig för fotboll — sommaren ägnar han åt att tippa allsvenskan.

Vad händer i sommar?

— Jag håller på med ett nytt projekt som går ut på att jag tippar alla matcher i allsvenskan på min egen sajt ”Tore tippar”. Jag har blivit riktigt fotbollsbiten, följer allsvenskan helhjärtat och tippar varje match. Förutom det ska jag passa på att umgås med familjen och göra sådant som jag inte hinner under terminerna. Men jag ska stanna i stan.

Hur går tippandet då?

— Det går riktigt bra faktiskt.

Har du något bra tips för oss som ska semestra i Sverige i sommar?

— Jag tycker att Stockholm är fint på sommaren. Då är det som minst folk så allt är lite lugnare. Mitt bästa tips är att ta med sig picnic och sätta sig på Skeppsholmen eller Kastellholmen och titta på utsikten.

Vad är det bästa med sommaren?

— Att det inte är ett projekt att gå ut utomhus. Man slipper sätta på sig massa ytterkläder, det är bara att gå ut. Det är frihet.

Lina Thorén, Minimedia