"Ett förhållande mellan dem skulle kunna bli svårt"

avLinda Hjertén

NYHETER

Aftonbladets Herman Lindqvist om prinsens påstådda romans

Prins Carl Philip kopplas samman med en modell och dokusåpadeltagare.

Men Sofia Hellqvist, 25, är inte det självklara valet för en prins.

– Jag tror inte att Carl Philip skulle gå emot sin familj om de sa nej, säger författaren Herman Lindqvist.

Foto: Foto: NIKOLAI JAKOBSEN
Herman Lindqvist.

Båda hans systrar ska gifta sig.

Själv blev prins Carl Philip singel förra våren. Men singelskapet varade inte länge enligt Aftonbladets källor. Redan i juli träffade han Sofia Hellqvist, en 25-årig före detta Slitz-modell från Dalarna. Sofia Hellqvist har även deltagit i dokusåpan "Paradise Hotel".

Hon och prinsen ska nu ha inlett en romans och prinsen har till och med träffat hennes familj.

Bakgrunden kan ligga i fatet

Författaren och Aftonbladet-medarbetaren Herman Lindqvist, som även skrivit boken ”Victoria – Drottning med tiden”, säger att det inte finns några regler som säger att Carl Philip inte skulle kunna inleda något mer allvarligt med Sofia Hellqvist.

– Men det skulle nog kunna bli svårt. Carl Philip är ju inte kronprins men dock tronarvinge och jag tror inte att kungafamiljen skulle vara så pigga på om han inledde något mer allvarligt med henne.

Herman Lindqvist betonar att han inte vet någonting om Sofia Hellqvist som person, eller prinsens påstådda romans med henne, men han säger att hennes bakgrund kan ligga henne i fatet.

– Med tanke på att hon dels varit med i Slitz samt i en dokusåpa så tror jag att det skulle bli i det närmaste omöjligt, hon skulle inte anses som lämplig. Ett sådant val av fru skulle kunna påverka kungafamiljens rykte, säger Lindqvist.

Mette-Marit och Haakon

Herman Lindqvist påminner dock om Mette-Marit och norska kronprins Haakon som gifte sig trots att allt talade emot det.

– Mette-Marit var en ensamstående mamma och narkoman och kronprinsens familj blev helt chockade. Men Haakon sa att fick han inte henne så skulle han lämna tronen. Mette-Marit skickades då i väg till USA där hon "reparerades" och "polerades". När hon kom tillbaka var hon mer prinsessematerial, säger Lindqvist.

Skulle Carl Philip våga gå emot familjen om han blev kär i "fel" kvinna?

– Nej, det tror jag inte.

Vad skulle vara en passande kvinna för Carl Philip?

— En flicka som är så skötsam och duktig som möjligt, med ett yrke som alla accepterar. En självständig och rakryggad person.