Skånes djurpark

Vargar skjutna i djurpark

Av: 

Josefine Hökerberg

NYHETER

Flera vargar har skjutits i Skånes djurpark efter att vargarna rymt från sitt hägn.

– Kalabalik uppstod och personalen fick rycka in och skjuta vargarna, bekräftar en källa med insyn för Aftonbladet.

Kaos utbröt i morse i Skånes djurpark i Höör. Enligt en ljudupptagning som Aftonbladet tagit del av rymde vargarna från sitt hägn. En jägare som befann sig precis utanför djurparken fick av en slump in personalens radiokommunikation på sin egen jaktradio.

– Jag hörde ordet varg i var och varannan mening och undrade vad som var på tok eftersom vargjakten är avslutad, säger tipsaren som vill vara anonym.

”Vi hörde skott”

Han antog att det rörde sig om samtal som fördes mellan personal inne på djurparken.

– De talade om vargar som hoppat ur sitt hägn och ut till älgarna. Det var flera personer som rapporterade till varandra. Vargarna hade rymt ut i parken och personalen letade upp dem och sköt dem. Vi hörde flera skott, det verkar som att alla vargar har skjutits nu, säger tipsaren.

Enligt Aftonbladets källa med insyn tog det flera timmar att hitta de förrymda vargarna. Det samtal som tipsaren tog del av vid tretiden i dag måste ha ägt rum i jaktens slutskede, säger källan.

Läget under kontroll

När Aftonbladet når djurförman Johan Lindström, Skånes djurpark, strax efter klockan tre vill han inte kommentera händelsen och slänger på luren. Biträdande djurparkschef, Michael Norrdahl, bekräftar att man haft problem med vargarna men vill inte säga mer. Djurparkschef Camilla Jönsson säger att läget är under kontroll men vill inte yppa mer i nuläget.

– Information kommer i morgon, söndag, säger hon.

”Skjutit två”

På ljudupptagningen talar männen om att flera vargar skjutits och dividerar om huruvida de ska lyfta bort dem.

"Det var tolv vargar från början, så har vi skjutit två nu, en är skadad, men den ligger i hägnet tror jag. Skjut den som ligger skadad”.

”De var två som vi klippte. Ni behöver inte ta med dem helt och hållet, låt dem ligga annars”.

Staffan Åkeby, ordförande i vänföreningen Skånes djurpark och före detta djurparkschef, har under eftermiddagen hållit ett vargmöte hemma hos sig med anledning av händelsen. Vad som diskuterades där vill han inte säga.

– All information måste gå genom djurparkschefen Camilla Jönsson, säger han.

Skånes djurpark är medlem i Svenska djurparksföreningen där Mats Höggren, zoologisk chef över Kolmårdens djurpark, är ordförande. Han säger att information som denna bör lämnas ut snabbt till allmänheten.

– Vi på Kolmården skulle aldrig välja att hålla inne med information, säger han.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Skånes djurpark