Gifte sig med sin elev – på låtsas

NYHETER

Nu rasar föräldrarna

När en flicka i fjärdeklassen friade tackade läraren Paul Rosenblaum ja.

Dagen innan skolavslutningen ”gifte” de sig på skolgården.

Men efteråt insåg han att det var en dålig ide.

– Jag är sjuk av ånger, säger han.

Flickan hade friat och klassen tjatat på honom.

Till slut gick grundskoleläraren med på att gifta sig med flickan på lunchrasten den 18 juni, dagen innan skolavslutningen, skriver skriver Portland Press Herald.

Ceremonin var kort och publiken ett gäng från fjärdeklassen.

Rosenblum hade på sig en svart avslutningsdräkt och en clownslips. Flickan hade ett vitt lakan utanpå sina kläder som klänning.

Läraren förklarade efteråt att det inte skulle bli någon kyss, men sprang hand i hand med eleven från platsen mot biblioteket i slutet.

Har lovordats

Efter det har fem eller sex föräldrar ringt Plummer-Motzskolans rektor.

Det är ännu oklart om det blir några disciplinära åtgärder mot honom, rapporterar skriver Portland Press Herald.

Paul Rosenblaum som har jobbat som lärare i 22 år lovordas som lärare. Men nu har kommit på att han begått ett misstag och ber om ursäkt för låtsasbröllopet.

Ångrar sig

– Vad jag såg som teater på lekplatsen – en liten flickas utklädnadslek – var något med mycket större tyngd och konsekvenser. Det faktum att en vuxen gick med på att ”gifta sig” med en av sina elever, oavsett hur lättsamt sammanhang var – visar ett riktigt dåligt omdöme. Att säga att jag ångrar det är sant, men låter tomt. Sjuk av ånger är närmre sanningen, säger han.

En annan förälder stöttar dock Rosenblum. När hennes dotter kom hem från skolan och berättade om vad som hade hänt tyckte hon att det var knasigt.

– Lärare är inte mer perfekta än föräldrar, säger hon.