Klagade över jobbet på Facebook – fick sparken

Kimberley Swann tyckte att jobb var för tråkigt

En brittisk tonåring har fått sparken efter att ha klagat över sitt tråkiga jobb på Facebook.

Själv uppger Kimberley Swann i efterhand att hon var nöjd med jobbet och hon är kritisk till företagets agerande.

– De snokade runt och gick igenom precis allt. Jag tycker det är riktigt tragiskt, de är så småaktiga att det får dem att se dumma ut.

Kimberley Swann, 16, var anställd som administratör vid Ivell Marketing and Logistics Limited i Clacton, Essex, när hon på Facebook klagade över sitt tråkiga jobb.

"Det suger. Allt jag får göra är att riva papper, slå hål i papper och kopiera papper", skrev hon enligt tidningen The Sun.

Brist på respekt

Direkt reagerade arbetsgivaren och tonåringen fick finna sig i att få sparken. Hennes chef Steve Ivell säger till Sky News att Kimberley skrev kommentarer om företaget och bjöd in andra medarbetare att läsa dem.

– Hade fröken Swann satt upp lappar på en anslagstavla på jobbet och skrivit samma kommenterar samt låtit andra medarbetare ta del av dem så hade resultatet blivit det samma. Hennes brist på respekt och missnöje undergrävde relationer och gjorde situationen ohållbar, säger han till Sky News.

Facket reagerar

Steve Ivell anser att det för Kimberley Swann skulle vore bäst om hon arbetade för ett företag som "bättre motsvarar hennes förväntningar".

Själv säger Kimberley Swann att hon aldrig ska ha uppgett vilket företag det handlade om och att hon var nöjd med sitt jobb.

Brendan Barber som representerar det brittiska fackförbundet TUC säger att anställda måste skydda sitt privatliv på nätet men menar också att arbetsgivare inte borde vara så känsliga för kritik.

– De flesta arbetsgivare skulle aldrig drömma om att följa efter sina medarbetare till puben för att kolla om de gnällde över jobb för sina kompisar. Bara för att det är möjligt att snoka i privata konversationer nu för tiden, är det inte hälsosamt att göra det, säger han.

Publisert: