Nyheter

Svenskar kan ha smittats i Thailand

Av: 

Erik Nises

NYHETER

Två svenskar i Thailand kan ha smittats av svininfluensa.

Svenskarna hålls nu isolerade på sjukhus.

– De befinner sig inte i något oroande tillstånd, säger Paijit Warachit, på hälsomyndigheterna i Thailand till The National.

Oron för svininfluensan växer i Thailand där 22 personer har insjuknat med symptom som liknar de vid svininfluensa. Bland dem som misstänks ha smittas av viruset finns enligt uppgifter från thailändska hälsomyndigheter två svenskar, skriver thailändska tidningen The Nation.

Hålls under uppsikt

Trots att de uppges vara utom fara hålls de båda svenskarna isolerade på ett sjukhus i förorten Samut Prakan utanför Bangkok. Där kommer de att hållas under uppsikt medan man väntar på provsvar som ska visa om svenskarna smittats av svininfluensan, eller H1N1 som viruset officiellt heter.

Enligt hälsovårdsmyndigheterna har ingen av svenskarna rest till Thailand från områden där svininfluensa har bekräftats. Thailändska myndigheter oroar sig nu för att den ständiga strömmen av turister ska föra med sig smittan till landet.

Värmekameror

I förra veckan installerades värmekameror på flera internationella flygplatser för att mäta kroppstemperaturen hos passagerarna. De som har feber kommer att utfrågas av hälsomyndigheter och misstänkta fall kommer att sättas under uppsikt av sjukvården i upp till tre dagar.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert: