Han döms till döden för mordet på sjuåriga flickan

Publicerad 2018-02-17

Mordet på Zainab Ansari, 7, skapade stora protester i Pakistan och uppmärksammades över hela världen.

Nu har Imran Ali, 24, dömts till döden för att ha mördat henne.

Dessutom anklagas han för ytterligare fem barnamord.

Zainab Ansari, 7, var på väg till skolan i den nionde januari i år. Men hon kom aldrig fram till skolan. I stället fångade en övervakningskamera hur sjuåringen fördes bort av en okänd man.

Fem dagar efter försvinnandet hittades hon mördad i en container i den pakistanska provinsen Punjab. Hon hade blivit strypt och våldtagen och CNN rapporterade att det också fanns tecken av tortyr på kroppen.

Reuters rapporterade att mordet på Zainab var det tolfte under ett års tid i staden Kasur – och många invånare oroade sig för att en seriemördare härjade i staden.

Sjuåringens död väckte mycket starka reaktioner i Pakistan och runt om i landet rasade våldsamma protester och ilska över att polisen misslyckades med att utreda fallet.

Under demonstrationerna sköts två personer till döds av polisen och flera skadades. Fallet har uppmärksammats över hela världen.

Seriemördaren härjade i över ett år

Flickans familj gick också ut och kritiserade polisen för att man inte agerat under de fem dagar som gått från att man anmält flickan försvunnen tills dess att hennes kropp hittades dumpad på soptippen.

Till slut kunde polisen meddela att man gripit en 24-årig man, som misstänkt för mordet. Han ska komma från samma område som sjuåriga Zainab Ansari och greps den 23 januari. Dessförinnan ska han ha försökt förändra sitt utseende genom att raka av sig skägget.

Men mordet på Zainab är inte det enda som 24-årige Imran Ali, ska ligga bakom. DNA-spår knyter honom till ytterligare mord och sexuella överfall på unga flickor, rapporterar Independent. Enligt TT handlar det om sju övergrepp och fem mord.

Döms till döden

Imran Ali misstänks ha begått de brutala dåden under minst ett års tid och enligt BBC rasar invånarna i staden för att polisen inte identifierade och grep 24-åringen tidigare.

Imran Ali har nu dömts till döden för mordet på Zainab Ansari. Han döms dessutom för en rad ytterligare brott som kidnappning, våldtäkt mot barn och brott mot griftefriden och man dömer honom till döden – fyra gånger om. Ali binds till mordet genom bland annat DNA och vittnesuppgifter.

De andra morden har än så länge inte tagits upp i rätten, utan det kommer att ske längre fram i år. 24-åringen ska ha erkänt mordet på Zainab.

När CNN träffade Zainabs föräldrar berättade de om sorgen efter dottern.

– Gud hade gjort henne så underbar och alla som träffade henne älskade henne genast, sa hennes pappa Muhammad Amin Ansari då.

Följ ämnen i artikeln