Polisinsats mot grov brottslighet i södra Stockholm – flera automatvapen beslagtagna

Foto: P-O Sannas
NYHETER

Polisen har spärrat av ett område i Hallunda i södra Stockholm där en insats pågår.

Nu bekräftar polisen Aftonbladets uppgifter om att ett stort vapentillslag gjorts på en adress, bland annat flera automatvapen och handgranater.

Tre personer har gripits för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott i insatsen som är en del av polisens arbete för att minska grov brottslighet och minska antalet illegala vapen i Stockholm.

En parkering i Hallunda, Norsborg, Botkyrka kommun, i södra Stockholm, spärrades under lördagskvällen av och ingen tilläts köra in eller ut från området. Polisen har varit ytterst fåordig om vad insatsen rör sig om.

Tekniker har befunnit sig på platsen och en bil har bärgats från området.

1 av 10 | Foto: P-O Sännås
Polisutredare undersöker ett utrymme.

– Det är ett större ärende men jag kan inte säga mer än så, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

Polispiket med automatvapen på plats

Enligt boende i området som Aftonbladet talat med informerade polisen dem om att det rörde sig om någon form av explosivt föremål som man undersökte.

Det var fullt med poliser igår, piketstyrkan också. De sa att det var något farligt föremål, något explosivt inne på en av gårdarna, säger en boende i området till Aftonbladets reporter på plats.

Även en lägenhet i Hallunda har spärrats av, enligt Aftonbladets fotograf på plats. Där finns polisens piketstyrka med automatvapen och ett stort område har spärrats av i anslutning till en bostad.

Stort tillslag av vapen

Enligt Aftonbladets uppgifter har polisen beslagtagit flera laddade automatvapen, ljuddämpare, ammunition, flera magasin, pistoler och narkotika. Dessutom ska man ha hittat handgranater i det avspärrade garaget.

Under söndagseftermiddagen bekräftade polisen att de rör sig om ett stort vapentillslag och att händelsen är en del av den särskilda händelsen Max, polisen insats för att minska antalet illegala vapen och handgranater i region Stockholm, och ett stort vapentillslag gjordes.

– Det är en insats i hela regionen som syftar till att öka tryggheten och framförallt bryta våldskurvan, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

Tre personer har gripits. Enligt Aftonbladets uppgifter är en av dem i 35-årsåldern. Polisen vill inte kommentera de tre gripna närmare.

– De är misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Det har hållits inledande förhör med dem, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Norsborg