Stadsdelsdirektören: Enorm katastrof

NYHETER

Rinkeby-Kista kris- och katastrofgrupp höll natten till söndagen öppet för allmänheten i en lokal i tunnelbanan i Rinkeby dit människor kunde vända sig för att samtala och ställa frågor.

- Vi har haft uppemot ett 20-tal personer där som fikat och pratat med oss, sade stadsdelsdirektören Olle Johnselius som deltog i samtalen tillsammans med en diakon från Svenska kyrkan och imamer i muslimska församlingar.

Han berättade att de som kom främst var grannar till de drabbade, men inte direkt berörda anhöriga.

- De ställde mest frågor om antalet skadade och sådant, och vi svarade så gott vi kunde, berättade Johnselius.

Johnselius var samlad med ändå märkbart tagen:

- Inte kommer jag att kunna sova nu. Det här är ju en enorm katastrof.

I området ställdes också en SL-buss upp och Johnselius var där på besök och samtalade med 5-6 personer. Dit kom även en representant för fastighetsägaren som hjälpte till med att ordna tillfällig logi för evakuerade. Andra i området ordnade det på egen hand, exempelvis genom att övernatta hos anhöriga. Socialtjänsten behövde bara boka tre hotellrum för personer som evakuerats från den eldhärjade fastigheten.

Exakt hur många som behövt hjälp med övernattning var oklart ännu på söndagsmorgonen, liksom antalet boende som evakuerades i samband med branden. Stockholms brandförsvar arbetade då med att sammanställa uppgifter om bland annat detta.

TT