Trio häktas för brutalt kennelrån i Skåne

avTT

Foto: Carrie Antlfinger/AP/TT
Sex valpar stals under brutala former i januari på en kennel utanför Kristianstad tidigare i år. Valparna på bilden är inte de som stals. Arkivbild.

Två män och en kvinna häktas misstänkta för inblandning i det uppmärksammade grova rånet på en kennel utanför Kristianstad i början av januari, där sex golden retriever-valpar stals.

I samband med rånet utsattes ägaren för upprepat våld och fick föras med ambulans till sjukhus. Polisen har tidigare uppgett att valparna verkar må bra, men alla har inte hittats ännu.

– Två av valparna har återplacerats i kenneln, men fyra är fotfarande försvunna. Arbetet fortsätter och allmänheten är mycket engagerad i det här, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till TT och fortsätter:

– Det här är extremt ovanligt. Jag har varit polis i 38 år och har aldrig varit med om något liknande.

Två män, en 27-åring samt en 34-åring, häktas misstänkta för grovt rån. Kvinnan, som är 23 år, häktas misstänkt för medhjälp till brottet. Initialt var en fjärde man misstänkt för inblandning i kennelrånet, men enligt Ystads Allehanda misstänks han nu i stället för andra brott.