Nyheter

Fyra döda efter sjödrama

Av: 

Erik Olsson

NYHETER

Den norska fritidsbåten med tre vuxna och ett barn lade ut i går eftermiddag.

Fyra personer har hittats döda i Hadselfjorden i norra Norge efter att en fritidsbåt kapsejsat.

Bland de omkomna finns bland annat en 30-årig kvinna och hennes 12-årige son.

Fritidsbåten lade ut på torsdagseftermiddagen. Ett brutet mobiltelefonsamtal blev därefter det sista livtecknet från de fyra personerna ombord. I dag på morgonen återfanns först två av dem döda mitt i Hadselfjorden.

Kvinna och son ombord

– De hittades i princip samtidigt i närheten av varandra runt klockan halv nio i dag på morgonen, säger Tore Hongset på Havsräddningscentralen i Nord Norge till Vg Nett.

Cirka två timmar senare återfanns även de andra två.

De som var ombord uppges ha varit en kvinna i 30-årsåldern med thailändsk bakgrund och hennes 12-årige son samt två män, en 60-årig norsk man och en 30-åring från Afghanistan.

Skulle till en stuga - kom aldrig fram

Förutom några få vrakdelar har båten på 18,5 fot av typen Bella 572 inte återfunnits och det är oklart vad som orsakat olyckan. Vädret ska ha varit relativt bra med svag sydlig vind.

Den tur som sällskapet planerat mellan Melbu och Fiskeböl ska ta 10-15 minuter och det stod redan i går kväll klart att något hade gått snett. Sällskapet skulle korsa fjorden för att ta sig till en stuga där bekannta till dem väntade - men de kom aldrig fram.

Var rädda

I det sista telefonsamtalet som alltså bröts ska det ha framgått att de ombordvarande var rädda.

– Det ska plötsligt blivit väldigt mycket vågor kring båten men mer än så vet vi inte, säger räddningsledare Jakob Carlsen till VG Nett.

ANNONS EXTERN LÄNK

20-50 % på nästan alla glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert: