”Det är Eva”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2011-01-11

Dna-provet klart: Det är Eva, 51 som hittats norr om Örebro

ÖREBRO. Polisen bekräftar nu att det är Eva man hittat i ekoparken i Lockhyttan.

Kroppen är helt identifierad och hennes anhöriga har underrättats.

– Det är Eva vi hittat, säger Torbjörn Carlsson, informationschef på polisen i Örebro.

Klockan halv elva i förmiddags höll polisen en presskonferens på polishuset i Örebro. Där berättade de att det fynd man i går gjorde norr om Örebro i ett snöfyllt dike var delar av en kvinnokropp. De låg i en svart sopsäck strax bredvid en liten väg, bakom en hög snövall.

Man skickade direkt på kvällen dna-prover från kroppsdelarna till SKL i Linköping. Tidigare i dag kom provresultaten – det är universitetsläraren Eva, 51, man hittats.

Nekar till brott

Och man misstänker att den som mördade henne är den 51-årige man som hon jobbat med på Örebros universitet och som hon till och från haft en relation med under flera år.

I dag begärdes mannen omhäktad misstänkt för mord. Han nekar fortfarande till brott.

Polisen vill inte säga om de vet hur Eva bragts om livet. De vill heller inte säga om hela kroppen hittats eller hur länge den legat på platsen.

Hund gav skall

– Vi bedriver nu ett intensivt tekniskt arbete på platsen. Det är allt jag vill säga, säger Kalle Wallin.

Det var en hundägare som i går promenerade med sin hund när hunden gav skall vid ett snötäckt dike. När polisen började gräva hittade man en svart sopsäck begravd under snön.

Polisen har länge haft flera starka indikationer på att försvunna Eva kan finnas i det aktuella området kring Klockhammar.

Dels för att vittnen sett Evas silverfärgade Golf och en svart Cadillac som tillhör den häktade kollegan i området vid tiden kring försvinnandet. Och dels för att signaler från Evas mobiltelefon pejlats till en telemast där.

Försvann 29 december

När Eva försvann den 29 december fattade polisen ganska snart misstankar om att hon kunde utsatts för ett brott.

– Det anmäls ofta människor försvunna men det fanns många indikationer i det här fallet på att det var något som inte stod rätt till. Vad som så snabbt fick oss att fatta misstankar mot just den här mannen vill jag inte säga i nuläget, säger Kalle Wallin.