Stoppas – av SVT

Ola Lindholm får inte spela in nya säsongen av ”Wild kids”

När knarkåtalet kom mot medieprofilen Ola Lindholm blev han uppringd av SVT som ville att de ”skulle ta en paus”. Lindholm skriver på sin blogg att han är arg på sin arbetsgivare: ”Jag trodde nämligen att jag var oskyldig tills jag var dömd”.
När knarkåtalet kom mot medieprofilen Ola Lindholm blev han uppringd av SVT som ville att de ”skulle ta en paus”. Lindholm skriver på sin blogg att han är arg på sin arbetsgivare: ”Jag trodde nämligen att jag var oskyldig tills jag var dömd”.

Ola Lindholm, 40, tar timeout som chefredaktör för Kamratposten och tvingas till paus från ”Wild kids”.

I ett långt brev kritiserar han polisen, medier och SVT – och han vidhåller sin oskuld:

– Jag kommer inte under några omständigheter erkänna att jag tagit kokain medvetet.

TAR TIMEOUT FRÅN TIDNIGNEN Ola Lindholm skriver att han tillfälligt lämnar över ansvaret för Kamratposten till sin redaktion.
TAR TIMEOUT FRÅN TIDNIGNEN Ola Lindholm skriver att han tillfälligt lämnar över ansvaret för Kamratposten till sin redaktion.

Aftonbladet har flera gånger sökt Ola Lindholm för en kommentar till knarkåtalet mot honom. Men han vill inte tala med massmedier.

I går la han i stället ut ett långt brev på en blogg han startat för att ge sin version.

Han skriver att han vid det aktuella tillfället, den

10 april, inte kände sig påverkad, och att han inte har något beroende.

– Bortsett från snus som jag har väldigt svårt att sluta med.

Ola Lindholm berättar hur det gick till när poliserna stoppade honom utanför Råsunda och han fick lämna urinprov.

”Står med öppen gylf”

– Jag blir erbjuden en skitig trappuppgång i anslutning till platsen. I denna trappuppgång passerar det människor och jag står med öppen gylf och en polis tittandes på mitt framtvingade kiss som hamnar

i en genomskinlig liten burk som jag efter uträttat förvärv inte ser röken av.

– Jag åker genast hem och känner ett stigande äckel över ingripandet i sig. Däremot är jag inte nervös för vad provet ska visa.

Han skriver också om när han i fredags morse fick beskedet att han testat positivt för knark.

– Det var chockerande att få det beskedet när man sitter och väntar på ett helt rent testresultat.

Kritiserar polisen

Ola Lindholm understryker i brevet att han inte är dömd för något brott.

– Jag vidhåller min absoluta oskuld och kan inte och kommer inte under några omständigheter erkänna att jag tagit kokain medvetet.

I brevet anklagar han tidningen Expressen för ha bedrivit hetsjakt på honom efter att de fått kännedom om misstankarna. Ola Lindholm kritiserar även polisen för att sekretessbelagda uppgifter läckt ur utredningen:

– Jag önskar den polis som gjort detta en trevlig Thailands-semester med familjen i sommar. Eller sålde du ut mig för en sketen Finlands-kryssning?

Efter att åtalet kom i fredags ringde SVT upp Ola Lindholm och sa att de ”skulle ta en paus.” Nu är han besviken på sin arbetsgivare:

– Jag har levererat och skapat några av SVT:s största, bästa och mest framgångsrika program för barn under 12 års tid. Jag blev förstås arg på att dom inte ens var beredda att vänta på ett utslag i en svensk domstol. Jag trodde nämligen att jag var oskyldig tills jag var dömd.

”Behöver lugn och ro”

Nu tar Ola Lindholm timeout från jobbet som chefredaktör på Kamratposten.

– Min trovärdighet i dagsläget är inte förenlig med det jobbet, dessutom behöver jag och min familj lugn och ro. Så jag överlämnar ansvaret tillfälligt till min redaktionschef och till den fantastiska redaktionen.

Under gårdagen skrev Ola Lindholm också ett brev till de barn som läser på Kamratpostens hemsida:

– Jag kommer att hamna i rättegång och bli anklagad för att ha haft narkotika

i kroppen. Men som jag har sagt tidigare så är jag oskyldig. Jag har INTE tagit någon drog medvetet.

– Det här är svåra och krångliga frågor. Om du undrar något eller känner dig orolig, så prata med en förälder eller någon annan vuxen du litar på.

Publisert: